Cum se face repigmentarea parului alb?

Ca si pielea, culoarea parului este determinata de concentratia de melanina. Cu cat imbatranesti, cu atat organismul tau produce mai putina melanina: astfel, parul tau devine gri, apoi alb. In general, primul par alb apare intre 30 si 35 de ani. Pentru a incetini procesul de aparitie a parului alb, se poate opta pentru repigmentarea parului alb.

Repigmentarea parului alb este o alternativa la colorarea ton pe ton: mai discreta, adesea mai naturala, va permite sa va recastigati treptat culoarea naturala a parului fara a va deteriora parul. Descopera metoda potrivita pentru a repigmenta parul alb.

Ce este repigmentarea parului alb?

Repigmentarea parului consta in combaterea aspectului de par alb prin reluarea procesului natural de pigmentare a parului. Aceasta metoda prelungeste durata de viata a melanocitelor, celulele care sintetizeaza melanina. Este recomandabil sa efectuati o repigmentare a parului alb inainte de aparitia primului fir de par alb, adica in jurul varstei de 30 de ani, pentru a preveni imbatranirea parului.

Cu toate acestea, daca aveti deja peste 30 de ani si aveti primul par alb, puteti, de asemenea, sa va supuneti unei repigmentari a parului alb pentru a incetini imbatranirea parului si pentru a va recapata treptat culoarea naturala.

Repigmentarea parului alb cu un produs repigmentant: cum se face?

Exista pe piata un numar mare de produse repigmentante pentru parul alb sau grizonat: gel repigmentant, spray repigmentant, crema repigmentanta etc. Majoritatea acestor produse sunt destinate barbatilor, dar pot fi folosite si de femeile care doresc sa-si pastreze parul si sa evite colorarea. Acestea sunt disponibile in mai multe nuante: par negru, par castaniu spre saten si par blond.

Produsele de ingrijire repigmentante sunt alcatuite din pigmenti care, spre deosebire de cei utilizati pentru colorare, nu contin agenti oxidanti. Acestea sunt de exemplu produsele de la Nogry Decryso.ro, care se aplica o data sau de doua ori pe saptamana, timp de o luna pana la o luna si jumatate, apoi se spatiaza (scopul este pur si simplu de a repigmenta radacinile).

Tratamentele repigmentante pentru parul alb sau grizonat pot fi gasite in supermarketuri sau in magazinele specializate, la preturi cuprinse intre 10 si 30 de euro pentru o cutie. Retineti ca produsele comerciale de repigmentare sunt mai eficiente pe parul scurt: daca aveti parul lung, va trebui sa folositi mai multe cutii.

Mentinerea repigmentarii parului alb

Pentru ca repigmentarea sa fie si mai eficienta, trebuie sa adoptati un stil de viata sanatos: evitati alcoolul, cafeaua si alimentele prea grase sau prea dulci, hidratati-va, consumati alimente bogate in caroten si biotina si luati suplimente daca aveti nevoie de ele (biotina sau alte suplimente destinate sanatatii parului).

O rutina de coafura adecvata este, de asemenea, importanta. Evitati sa va spalati parul prea des si folositi sampoane naturale (sau chiar facute in casa!) pentru a evita sufocarea scalpului si a parului. Hidratati-va si hraniti-va parul in mod regulat cu o baie de ulei sau cu o masca hranitoare (de preferinta facuta in casa, sau cat mai naturala). Si, in sfarsit, limitati utilizarea aparatelor de incalzire (uscator de par, placa de indreptat).

De ce albeste parul?

In primul rand, o lectie rapida de stiinta. Suvitele noastre isi iau culoarea din doua tipuri de pigment de melanina: eumelanina dicteaza cat de intunecat este parul si feomelanina determina cat de rosu sau galben este.

„In mod normal, foliculii de par trec printr-un ciclu in trei faze: faza de crestere, cunoscuta sub numele de faza anagena, urmata de catagen, o perioada de tranzitie si apoi faza de repaus telogen, cand parul este calcat inainte ca ciclul sa se repete”, noteaza New York City. dermatolog Joshua Zeichner, MD „S-a demonstrat ca celulele numite melanocite elibereaza melanina numai in interiorul foliculului de par in timpul fazei anagen”, adauga el.

Odata cu albire prematura, numarul de melanocite din folicul scade pe masura ce parul continua sa creasca. Acest lucru creeaza un efect de domino: firele devin mai intai gri, apoi in cele din urma albe, cand melanocitele se sting si productia de pigment se opreste.

Ah, intrebarea de un milion de dolari: de ce parul devine gri sau alb? Nici cel mai bun ghid pentru parul gri nu va poate oferi un raspuns alb-negru. Dupa cum spune dr. Ciraldo: „Nu intelegem inca mecanismul exact al inrubirii parului”. Totusi, cea mai acceptata teorie este ca „poate exista o acumulare de peroxid de hidrogen in firul de par”, spune dr. Zeichner. „Acest lucru provoaca stres oxidativ care distruge pigmentul din interior spre exterior”, adauga el.

Vestea proasta este ca stilul nostru de viata si mediul inconjurator pot contribui, de asemenea, la acest stres oxidativ. Se pare ca radicalii liberi eliberati de razele UV, poluare si stresul emotional provoaca aceleasi probleme in firele tale ca si in piele. „Procesul de crestere a parului si a pigmentului creeaza radicali liberi, dar in mod normal organismul nostru produce antioxidanti pentru a-i neutraliza”, explica dr. Eldik.

Problema este ca orice provoaca stres organismului poate crea o lipsa de antioxidanti, asa ca nu exista nicio modalitate de a compensa agresorii zilnici. „Acesti radicali liberi au apoi interval liber pentru a deteriora melanocitele, ceea ce duce la scaderea pigmentului si a parului gri”, spune dr. Eldik.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu