Alegerea stilului de perdele living mic poate parea o sarcina descurajanta. Lungimea draperiei, materialul, detaliile armonioase sunt cateva dintre aceste 6 sfaturi utile pentru a nu ingreuna camera.
Lungimea perdelei
Perdelele din camera de zi pot juca mai multe roluri, dar este esential ca atunci cand este vorba de o camera mica si inalta sa sublinieze acest aspect, incadrand ferestrele inalte prin atragerea privirii spre tavan. In cazul in care incadrati o fereastra, tineti cont de faptul ca lungimea perdelelor trebuie sa fie intotdeauna de doua ori mai mare decat lungimea ferestrei, deoarece atunci cand perdelele sunt prea scurte par sa truncheze spatiul de pe perete.
Spatiu pentru lumina
Conform unei idei populare, perdelele sunt folosite pentru a acoperi, pentru a ascunde de ochii curiosi si pentru a proteja de lumina in timpul odihnei, dar in realitate o perdea este mult mai mult: un instrument pentru a imbunatati camera, pentru a decora, dar mai ales pentru a primi lumina, facand-o soft.
Atunci cand aveti la dispozitie o camera destul de mica, optati pentru tesaturi usoare, care filtreaza lumina, dar nu o ascund complet. Una dintre cele mai potrivite este inul, dar si bumbacul clasic si, de ce nu, matasea magnifica in alb, bej si fildes, poate cu modele geometrice, care lumineaza si infrumuseteaza atmosfera.
Materiale cu doua straturi
O idee idee ideala pentru a-i multumi chiar si pe cei care isi doresc intuneric aproape total in camera este folosirea mai multor straturi de perdele diferite pentru a crea o solutie care ajuta la amortizarea zgomotului exterior, mentine o temperatura confortabila, protejeaza intimitatea si, in acelasi timp, regleaza cantitatea de lumina care intra.
In principiu, asamblarea perdelelor cu doua straturi consta in fixarea unui suport dublu, in care se plaseaza o perdea usoara, din tesatura usoara, pe prima si apoi o perdea mai groasa, de tip blackout, pe cea de-a doua.
Adaugati detalii armonioase
Perdelele ocupa mult spatiu vizual, asa ca este important sa va ganditi cu atentie la culoarea si modelul cele mai potrivite pentru nevoile personale. Luati in considerare modelul si materialul care acopera mobilierul, precum si culoarea acestora si, mai ales, a peretilor.
Apoi, faceti cateva consideratii: perdelele transparente cu linii verticale adauga inaltime, tesaturile impletite plasate doar in centru adauga textura si aerisire, modelele stilizate intunecate pe culori deschise, cum ar fi albul si bejul, infrumuseteaza spatiul si nu il ingreuneaza.
Pozitionati corect perdeaua
Conform ghidurilor stilului contemporan, suportul de perdele trebuie montata chiar sub tavan pentru a face camera sa para mai inalta si pentru a da o senzatie de spatiu, mai ales daca sufrageria trebuie sa para vizual mai mare.
Daca perdeaua acopera o fereastra mare, veti obtine o senzatie de adancime, in timp ce daca acoperiti o fereastra mai mica, atunci cand perdeaua ramane inchisa, tavanul va parea mai inalt, iar cand o tineti deschisa veti obtine latime.
Suporturi adecvate
Atunci cand te decizi sa cumperi o noua perdea pentru living, te gandesti imediat la culoare si la tesatura, iar elementul care trece de obicei pe locul doi este suportul de perdea, care este in schimb punctul central atat pentru rolul pe care il joaca, cat si pentru potentialul care ar putea fi exploatat la maximum.
Cum poti alege culoarea perdelelor
- Galbenul, la fel ca portocaliul, da un sentiment de prietenie. Daca vrei sa faci, oaspetii sa se simta mai relaxati si sa se simta liber sa comunice, decoreaza-ti camera de zi cu perdele galbene cu siguranta.
- Perdelele verzi sunt perfecte pentru dormitor deoarece aceasta culoare relaxeaza, predispune un somn bun si pe langa toate acestea, face ca camera sa para mai spatioasa. Cu toate acestea, aceasta culoare nu este potrivita pentru toata lumea, deoarece ar putea irita unele persoane daca exista prea mult verde intr-o camera.
- Turcoazul ajuta la atingerea armoniei interioare si contribuie la calmarea oamenilor. Asa ca aceasta culoare a draperiilor se potriveste incaperii in care vrei sa te relaxezi si sa te recuperezi dupa o zi grea de munca.
- Albastrul este o culoare pasnica care ajuta la combaterea insomniei si a anxietatii, precum si la concentrare. Prin urmare, draperiile de culoare albastra sunt perfecte pentru a le agata atat in spatiul de lucru al casei tale, cat si in dormitor.
- Violet. Aceasta culoare va crea o lumina roz pal, care are un efect calmant. Aceasta culoare se potriveste cu elemente viu colorate ale camerei, de asemenea, va face o camera mai vie. Prin urmare, va va tine mai treaz si mai plin de energie.
- Rozul si violetul promoveaza tandretea si sentimentele de dragoste. Movul si rozul au un efect bun si asupra relatiilor intime, asa ca draperiile de culoare roz sunt perfecte pentru dormitorul tau.
- Perdelele maro deschis vor ajuta la crearea unei case confortabile. Culoarea maro ajuta si la concentrare, dar necesita accente interioare luminoase, astfel incat camera sa nu arate plictisitoare si trista.