Cum sa recunosti fructele de mare proaspete? 5 sfaturi de care sa tii cont!

Cum sa recunosti fructele de mare proaspete

Fructe de mare, moluste, crustacee, cum sa recunosti fructele de mare proaspete? Pestele trebuie sa fie proaspat sau, in orice caz, intreg si trebuie evaluat pentru caracteristici specifice, altfel este mai bine sa nu il cumparati.

Rafinat, perfect singur sau cu paste, aperitive tipatoare, pe scurt, fructe de mare, cand sunt bune si proaspete, este unul dintre cele mai bune si mai delicate lucruri de adus la masa. Fie ca sunt gatite sau chiar mai mult daca sunt crude, fructele de mare trebuie sa fie in esenta de cea mai inalta calitate si foarte proaspete, altfel putem intalni situatii neplacute care ne compromit starea de sanatate.

Este adevarat ca si costul fructelor de mare proaspete creste, tocmai pentru ca sunt proaspete, dar este mai bine sa platiti putin mai mult si sa aveti calitatea potrivita decat sa va asumati riscul. Dar cum putem recunoaste pestii in stare buna? Iata cinci sfaturi care cu siguranta ne vor ajuta sa le recunoastem si, prin urmare, sa cumparam la maxim.

Fructele de mare, prospetimea este pe primul loc

Pestele si, prin urmare, fructele de mare, este un aliment usor perisabil, prin urmare ar trebui pastrat in esenta la frigider. Dar cum vom identifica fructele de mare proaspete? Si cum vom fi siguri ca sunt bine pastrate?

In primul rand, trebuie sa luati in considerare mirosul! Acesta este primul pas, pentru ca, desi pestele nu are un miros captivant in sine, daca da miros, il vom recunoaste si, prin urmare, vom renunta. Mirosim si privim.

Da, pentru ca aspectul este foarte important. Fructele de mare trebuie sa fie absolut umede si moi, usor ferme la atingere.  Molustele, in special, se vand vii, prin urmare, cochiliile trebuie sa fie inchise foarte bine, altfel trebuie sa se apropie de atingere.

Fructe de mare, atentie la starea molustelor si crustaceelor

​​Molustele trebuie sa fie alunecoase si de culoare perlata, doua caracteristici fundamentale pentru ia in considerare prospetimea sa. Si pentru crustacee? Deoarece acestea sunt vandute si in viata, aspectul trebuie sa fie nealterat si mirosul acelasi. Crevetii si si crusteceele in general trebuie sa aiba un aspect stralucitor usor verzui si evident un miros placut.

Atentie, chiar si pestele congelat trebuie sa fie intact si nu trebuie sa contina inghet pe ambalaj.  La fel ca pestele proaspat, pestele congelat trebuie sa fie intreg, sa aiba un aspect proaspat si nu poate contine gheata in pachet. In orice caz, cea mai buna si mai sanatoasa alegere este sa cumperi peste proaspat pentru a gati si manca cat mai curand posibil.

Care sunt cele mai scumpe fructe de mare?

Pretul fructelor de mare poate fluctua foarte mult pe parcursul anului si chiar si in cazul anilor deosebit de „buni” in care recolta este abundenta. In plus, costul depinde de marime si origine. Cele mai mici preturi sunt cele ale fructelor de mare cultivate, dar exista o mare diferenta intre diferitele fructe de mare enumerate mai sus.

Fara indoiala fructele de mare care costa cel mai mult sunt: ​​stridii, curmale de mare, lamai de mare si percebes. In plus, pretul fructelor de mare variaza si in functie de marime: cu cat sunt mai mari, cu atat costa mai mult!

Cum poti folosi fructele de mare

In momentul in care vrei sa folosesti fructe de mare si sa gatesti cu ele, te vei intreba care sunt modurile de prezentare in care le poti utiliza. Nu este greu deloc sa folosesti fructe de mare de cea mai buna calitate iar noi iti dam cateva idei care sa te ajute.

Pune fructele de mare in diverse retete mediteraneene. In combinatie cu orezul galben plin de condimente vei obtine o reteta savuroasa cu creveti si fructe de mare cu care vei impresiona chiar si cei mai exigenti degustator. Gasesti numeroase retete pe internet astfel incat sa poti ajunge la aroma dorita.

Cu fructele de mare proaspete poti face salata. Fructele de mare se combina perfect inclusiv cu lamaia sau cu marinatele speciale si vei obtine din ele cele mai savuroase retete pe care sa le oferi tuturor persoanelor importante pentru tine. Alege fructe de mare de buna calitate, in care sa ai incredere si bucura-te de retete light.

Poti pune fructe de mare in cocktailuri. Stiai ca exista retete consacrate de cocktailuri in care poti pune fructe de mare intregi sau tocate si care sunt perfecte la petreceri.

Daca vei cauta pe internet vei descoperi numeroase retete pe care le poti utiliza atunci cand vrei sa iti surprinzi invitatii de la petreceri. Nimeni nu se asteapta sa descopere ca au fructe de mare in cocktailuri dar toti le vor aprecia.

Iata toate informatiile de care ai nevoie pentru a utiliza corect fructele de mare in alimentatia ta si pentru a le folosi in moduri cat mai creative si variate.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu