Cum sa intelegem subiectul infertilitatii?

Inca din cele mai vechi timpuri, familia, ca celula a societatii, a avut un rol important in cresterea, dezvoltarea si formarea copiilor. O familie are continuitate in lume prin urmasii ei, formati dupa principii bine stabilite si implicit, dupa cultura din care fac parte. Tipologia copilului este formata din familie iar educatia sanatoasa il formeaza ca individ de incredere pentru societate.

Cuplurile pe parcursul anilor s-au confruntat cu problema de infertilitate, insa in ultima perioada ea este tot mai prezenta in viata oamenilor din cauza multor factori negativi: stresul, incertitudinea locului de munca si a problemelor aparute la nivel mondial, substrat genetic sau afectiuni. Medicina s-a dezvoltat enorm in ultimii zece ani, iar pentru aceasta problema s-au gasit multe solutii.

Astfel, se pot stabili cauzele exacte asocate infertilitatii, daca cuplul apeleaza la medic specialist prin care sa le ofere o directie de urmat atat medical cat si la nivel psihologic

Infertilitatea, cauze si simptome

Aceasta problema apare des la cupluri tot mai tinere, fie la barbati sau femei deopotriva. Cauzele pot fi de natura pshihica, stresul este unul din acestea care contribuie deseori la o exacerbare a starii. In acel moment cuplul poate apela la un medic specialist iar in urma evaluarii, situatia se poate stabiliza  si implicit, se poate urma un tratament.

Atunci cand vine vorba de infertilitate de natura medicala se procedeaza la fel, prin contactarea unui medic specialist care in urma multor analize si cu un diagnostic corect, poate rezolva problema prin metode medicale moderne si eficiente. Numai consultarea unui medic poate duce la rezolvarea problemei de infertilitate pentru ambii parteneri, iar acesta va putea stabili cele mai bune solutii de natura medicala, pliate pe cauzele infertilitatii cuplului.

Inca o cauza a infertilitatii poate fi cea de natura genetica iar rezolvarea problemei o poate stabili numai persoanele acreditate din punct de vedere medical. Acesta va valorifica in mod  corect sansele cuplului de a avea copii, iar prin eliminarea acestora in incercarii multiple, poate ghida culpul sa adopte sau infieze un copil. Infertilitatea la varste inaintate apare si datorita unor factori externi cum ar fi fumatul, inaintarea in varsta a femeii sau a barbatului care devine mai putin fertil in comparatie cu cel tanar.

Alcoolul si stilul de viata nesanatos, obezitatea pot fi de asemenea factori majori negativi ai infertilitatii. Aceasta problema nu poate fi in multe cazuri prevenita, insa respectarea unor reguli si a unui stil de viata sanatos impreuna cu un consult periodic la medic poate fi rezolvarea acestei probleme cu care se confrunta multe familii. Printr-o programare la medicul specialist poti sa-ti evaluezi starea de sanatate atat a ta cat si a partenerului de viata, iar daca te confrunti cu problema infertilitatii poti gasi impreuna cu acesta solutii dintre cele mai bune pentru cuplul tau, cu rezultatul pozitiv problemei tale.

Solutie- fertilizarea in vitro

Dupa o medicamentatie aferenta si respectarea riguroasa a acesteia, un cuplu poate apela la tehnica de fertilizare in vitro prin care spermatozoizii si ovocitele partenerilor sunt prelevate si fertilizate in conditii de laborator. Implantarea embrionilor dezvoltati in peretele uterului poate conduce la o sarcina ce poate schimba viata de cuplu.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu