Cum sa imbaiati bebelusul in cadita?

Baile sunt o parte importanta a rutinei zilnice de ingrijire a bebelusului. Acestea ajuta la mentinerea curateniei bebelusului dumneavoastra si il ajuta sa se relaxeze. Majoritatea nou-nascutilor se bucura sa fie in apa si se vor simti confortabil si relaxati. Cu toate acestea, este posibil ca unor bebelusi sa nu le placa la inceput si sa planga atunci cand sunt uzi.

Daca acesta este cazul, continuati sa ii stergeti cu buretele pana cand cresc. Ca regula generala, bebelusii nu trebuie spalati si samponati in fiecare zi. De doua-trei ori pe saptamana este suficient, atata timp cat fata, mainile si zona inghinala sunt curatate zilnic.

Atunci cand faceti baie copilului dumneavoastra, nu va luati niciodata ochii de la el sau de la ea, chiar daca folositi o cantitate mica de apa. Nu va lasati niciodata copilul singur in timp ce faceti baie. Riscul de inec este deosebit de ridicat in cazul copiilor mici. Pregatiti intotdeauna in prealabil toate obiectele necesare si puneti-le la indemana. Daca trebuie sa intrerupeti baia copilului dumneavoastra, infasurati copilul intr-un prosop si luati-l cu dumneavoastra.

  • Mai intai se toarna apa calda in cada, la aproximativ 5-10 centimetri;
  • Controlati temperatura apei introducand cotul in apa sau folosind un termometru de baie;
  • Apa trebuie sa fie calda si placuta. Temperaturile extreme pot provoca sugarilor arsuri, arsuri si soc hipotermic;
  • Nu trebuie adaugata apa calda in timp ce bebelusul se afla inauntru.

Puneti bebelusul in cadita

Asezati-le mai intai cu partea de jos si apoi cu cea din spate. Prindeti-i usor de subsuoara cu o mana, in asa fel incat sa le sprijiniti capul si umerii.

Cu o mana sub cap si umeri, iar cealalta sub axila, sustineti copilul in timp ce il coborati in cada. Pentru baia bebelusului tau, o cadita pentru bebelusi Baby Model ergonomic este foarte utila. Folositi-va mana libera pentru a-i uda incet si usor trunchiul cu apa. Este in regula sa ii udati si capul. Facand acest lucru incet si usor, il ajutati pe bebelusul dvs. sa invete cum sa reactioneze, sa respire si sa se obisnuiasca cu senzatia apei si a samponului pe fata. Daca se impotriveste sau nu pare sa-i placa, curatati-i capul cu un prosop umed si incercati din nou peste cateva zile.

Spalal-l pe partea de sus a spatelui si pe gat.

In primul rand, udati parul si scalpul bebelusului dumneavoastra cu apa calduta. Apoi, folosind o cana sau un ulcior, turnati apa pe spatele si gatul bebelusului dumneavoastra. Asigurati-va ca sustineti pieptul bebelusului dvs. cu o mana in timp ce faceti acest lucru.

Inclinati-va copilul in fata, tinandu-i fata in afara apei, si clatiti-i partea inferioara a spatelui si fundul. Apoi, intoarceti copilul si curatati-i picioarele. Curatati intotdeauna zona inghinala a bebelusului din fata spre spate, incepand din zona genitala si mergand spre anus. Acest lucru este deosebit de important in cazul fetitelor.

Scoateti bebelusul din catida

Asigurati-va ca lasati copilul pe spate in pozitia initiala. Scotandu-l din apa, asezati copilul pe un prosop curat in timp ce il stergeti, acordand o atentie deosebita la orice roseata a pielii.

Nu va fortati copilul sa faca baie imediat. Lasati-l sa se obisnuiasca cu cada si sa o asocieze cu o experienta placuta. In timp, se va adapta si va realiza ca baia este o necesitate. Pana atunci, pretuiti momentele pe care le petreceti facandu-i baie bebelusului dumneavoastra, fie ca este vorba de o baie cu buretele sau in cada. Bucurati-va de pacea si linistea care vin odata cu aceasta.

De ce copiilor le place apa?

Daca un bebelus se afla in apa sau langa apa, este neaparat sa se produca stropiri de orice fel. Bebelusii iubesc apa. Abia asteapta sa vada tot haosul stropitor pe care degetele lor dolofane il pot provoca, iar chicotele care urmeaza sunt unele dintre cele mai fericite sunete pe care le pot scoate. Bebelusilor le place foarte mult apa si jocul in ea tinde sa fie unul dintre lucrurile lor preferate si o obsesie care incepe foarte devreme.

Nu numai ca vor face ca timpul baii sa arate ca o piscina cu valuri (sfat pro: aduceti prosoape suplimentare in baie), dar aceeasi fascinatie acvatica se intampla cu apa intr-o cana. Intr-o zi, ii veti gasi batand ceasca cu capul in jos pe tava scaunului inalt doar pentru a vedea picaturile minuscule cum se sting, astfel incat sa isi poata tranti mainile mici in ea. De asemenea, s-ar putea sa descoperiti ca se vor bucura foarte mult sa se joace cu gheata intr-un cos de apa si in orice corp de apa, de la placute de stropire la balti de ploaie.

„Jocurile cu apa reprezinta o experienta senzationala bogata pentru bebelusi”, spune medicul pediatru dr. Gary Kirkilas, DO, lui Romper. Dinamica apei atrage bebelusii deoarece in primul an de viata, acestia sunt bureti informationali. Aceasta include cum suna, cum se simte pe pielea lor si cum se reflecta lumina pe ea.

Si cel mai mare lucru este ca, cu toate noutatile pe care le experimenteaza, apa este singurul lucru care este in mare masura familiar. „Copiii au petrecut noua luni in lichidul amniotic, asa ca, desi apa este noua, este si un mediu familiar si linistitor pentru ei.”

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu