Cum sa alegi cel mai bun avocat penal?

Cei mai buni avocati penali sunt profesionisti capabili sa apere, sa previna sau sa reactioneze la comiterea unei infractiuni. In multe cazuri, libertatea individuala viitoare a clientilor depinde de munca lor. Din acest motiv, este esential sa alegeti avocatul penal care se potriveste cel mai bine procesului in curs de desfasurare. Fie pentru o strategie defensiva in instantele de judecata, fie pentru a initia un proces juridic in domeniul penal, trebuie sa fiti specialist in reguli, infractiuni si sanctiuni.

  Afla mai multe despre ce inseamna infractiune de circulatie!

In ce cazuri am nevoie de un avocat penal?

Un avocat penal bun este cel care garanteaza un proces echitabil clientului sau. Acest domeniu de drept este foarte larg, dar puteti distinge acele momente in care este convenabil sa aveti cel mai bun avocat penal..

 • Detentia la sectiade politie: Indiferent de motivul pentru care a avut loc arestarea, este recomandabil sa nu se vorbeasca fara avocatul penal prezent. Este dreptul cetatenilor sa se intalneasca cu reprezentantul lor inainte de a emite o declaratie Profesionistul poate indica faptul ca refuzati sa depuneti marturie, deoarece detaliile cazului nu sunt inca cunoscute.
 • Consultanta in unitatile judiciare: avocatul penal indruma cea mai buna strategie argumentativa in fata judecatorului, dosarul fiind deja cunoscut
 • Aparare in procesul penal: din functia de reprezentant al apararii, intervine in toate fazele procesului juridic pentru a obtine scutirea de pedeapsa
 • Prevenirea infractiunilor economice si fiscale: Avocatii penali au castigat o pozitie foarte importanta in viata oamenilor in ultimii ani. In special pentru a oferi consultanta cu privire la miscarile de capital, investitii, contracte cu furnizorii, strategii fiscale in companii etc. Analiza si consilierea sa vizeaza prevenirea infractiunilor, cum ar fi spalarea banilor, frauda fiscala etc.
 • Plangeri catre terti: atunci cand clientul este victima unei infractiuni, avocatul penal asista de la depunerea plangerii, redactarea de scrieri, prezentarea probelor pana la sfarsitul procesului penal

Cel mai bun avocat penal: specializare constanta

Ca in orice profesie, actualizarea si specializarea sunt fundamentale pentru desfasurarea activitatii. Acum, in cazul unui avocat penal, acesta capata o relevanta mai mare din cauza a tot ceea ce este in joc. Este esential sa se stie perfect normele legale in vigoare, sa faca o aparare de succes.

Ramurile din cadrul dreptului penal sunt largi si este, de asemenea, un factor de luat in considerare. Idealul este sa angajezi avocatul specializat in tipul de infractiuni legate de cazul tau. Un litigiu pentru omor nu este acelasi lucru ca pentru o infractiune penala economica. Cea mai buna garantie este sa verificati povestile de succes in cazuri similare.

Increderea este punctul de plecare pentru alegerea celui mai bun avocat penal

Intre client si avocatul sau trebuie sa existe o relatie de incredere deplina daca se doresc rezultate bune. Mai exact, onestitatea de ambele parti este baza pentru a merge mai departe.

 • Clientul are obligatia de a expune in fata avocatului sau toate adevarurile cele mai intime, astfel incat sa isi puna la punct o strategie si sa evite surprizele in mijlocul litigiilor.
 • Avocatul trebuie sa fie direct cu sansele de succes, riscurile, actiunile pe care le ia in timpul procesului

Serviciu de 24 de ore: canale de comunicare deschise

Desi pare o fraza comerciala, adevarul este ca avocatul penal trebuie sa ofere ingrijire de zi si de noapte pe tot parcursul anului. Nu stii niciodata cand ai putea avea nevoie de asistenta intr-o sectie de politie, intr-un raid sau in alta situatie.

Diferitele canale de comunicare trebuie sa fie deschise si clare pentru a contacta avocatul la prima nevoie. Majoritatea birourilor au mai multe canale de contact:

 • Telefon
 • E-mail
 • Chat vía Web
 • Servicii de mesagerie precum WhatsApp
 • Adresa postala

De asemenea, este probabil ca, in cazul in care avocatul dumneavoastra nu este disponibil in acel moment, va exista un alt profesionist de la firma dispus sa participe.

Proximitatea geografica

Daca sunteti in cautarea celui mai bun avocat penal, un alt filtru pe care il puteti face este zona geografica in care va aflati. Se sugereaza sa aiba un profesionist in domeniul juridic care lucreaza sau locuieste in aceeasi zona geografica. Pe de o parte, evita costurile de transfer de fiecare data cand trebuie sa faceti o vizita. Pe de alta parte, el stie ca va ajunge rapid atunci cand apare un eveniment neprevazut.

Onorariile avocatului penal

Costurile implicate in asistarea unui avocat penal variaza de la un profesionist la alta si de la un caz la alta. Cel mai frecvent, taxele sunt legate de tipul de caz tratat si de procesul juridic relevant. Este clar ca va fi o situatie complicata in care oamenii isi risca propria libertate. Chiar si asa, este un factor care trebuie analizat.

Inainte de a angaja avocatul penal, ar trebui sa consultati onorariile, formele de plata si ceea ce includ acestea. Nu intotdeauna cel mai scump este cel mai potrivit profesionist pentru toate persoanele, cazierele judiciare si cazurile.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu