Cum miroase o scurgere de gaz?

Multe case se bazeaza pe gaz natural pentru caldura, apa calda si unele aparate electrocasnice. Gazul natural este inodor, deci o scurgere ar fi imposibil de detectat. Mercaptanul, o substanta chimica inofensiva care miroase a sulf sau a oua putrezite, va ajuta sa identificati o scurgere de gaz. Chiar daca nu stii cum miroase o scurgere de gaz, mirosul de oua putrezite te va alerta sa cauti alte probleme in casa ta.

Alte moduri de a identifica o scurgere de gaz

Desi gazele naturale nu sunt toxice, o scurgere creste riscul de incendiu, motiv pentru care este important sa identificati o scurgere si sa gasiti sursa cat mai curand posibil, astfel incat sa puteti lua masurile de siguranta corespunzatoare.

Cel mai frecvent miros de scurgere de gaz va fi ouale putrezite sau varza. Daca mirosi acest miros in casa ta si esti sigur ca nu este o mancare putreda, ai putea avea o scurgere de gaz natural. Alte modalitati de a identifica o scurgere de gaz includ:

 • Bule in apa statatoare : daca aveti apa statatoare in afara casei dvs., de exemplu intr-o piscina sau fantana, ar putea exista o scurgere in conducta de gaz in aer liber.
 • Sunet de suierat: Uneori, gazul poate suiera incet sau poate scoate sunete de hohote cand iese dintr-o teava care curge. De obicei, acest lucru se intampla la racordul de gaz natural din spatele aparatelor dumneavoastra. Asadar, auzirea unui suierat care vine din bucatarie sau din incalzitorul de apa poate indica o scurgere de gaz.
 • Plante moarte : Cand gazul natural se scurge in gazon, acesta inlocuieste oxigenul de care plantele au nevoie pentru a supravietui. Daca dintr-o data plantele tale incep sa moara, in ciuda ingrijirii adecvate, ai putea avea o scurgere de gaz. Acelasi lucru este valabil si pentru plantele de interior .
 • Ceata sau ceata alba neobisnuita : daca observati o ceata neobisnuita in jurul proprietatii dvs., ar putea insemna o conducta de gaz rupta.

Efectele scurgerilor de gaze asupra sanatatii

Nu toate scurgerile de gaz sunt detectate imediat. Adesea, cand scurgerea este mica, s-ar putea sa dureze ceva timp pentru a observa oricare dintre semnele unei scurgeri de gaze naturale.

Desi gazul natural este netoxic, expunerea prelungita poate provoca unele efecte asupra sanatatii. Deoarece scurgerile de gaz modifica cantitatea de oxigen disponibila in casa dvs., este posibil sa incepeti sa dezvoltati simptome bruste si inexplicabile.

Unele simptome de care ar trebui sa fiti atenti includ:

 • Durere de cap
 • Ameteala
 • Greata
 • Oboseala
 • Probleme de respiratie
 • Iritarea ochilor sau a gatului
 • Piele palida

Observati-va simptomele cand parasiti casa sau va mutati intre camere. Daca observati orice simptome care se agraveaza pe masura ce va deplasati prin casa, este posibil sa aveti de-a face cu o scurgere de gaz sau un alt tip de contaminant din aer.

Ce sa faci daca banuiesti o scurgere de gaz

Nu ignora mirosurile de gaze. Sunati la compania dumneavoastra de gaz sau la 112 pentru asistenta daca banuiti o scurgere de gaz. Din cand in cand vei avea nevoie de verificare instalatie gaz.

Daca simti miros de gaz langa aparate

Aceasta poate fi o lampa pilot care sa stins sau o supapa care este usor deschisa. Inspectati aparatul pentru a vedea daca puteti determina sursa problemei si remediati-o. In caz contrar, contactati un expert pentru asistenta.

Daca simti miros de gaz in interiorul casei tale

Mergeti intr-o zona care nu este aproape de miros si contactati compania dvs. de gaz. In timp ce asteptati sosirea companiei de gaz, stati departe de sursa de miros si asigurati-va ca nu:

 • Aprindeti sau stingeti luminile
 • Fumati sau loviti orice chibrituri
 • Reglati termostatele
 • Folositi aparate electrocasnice
 • Folositi surse de aprindere
 • Tineti usile inchise
 • Incercati sa reparati singur scurgerea
 • Stinge orice flacara deschisa
 • Sa presupunem ca altcineva va raporta scurgerea
 • Daca simti miros de gaz in aer liber

Daca va aflati in gradina sau curtea din spate si simtiti miros de gaz, raportati imediat scurgerea; nu incercati sa gasiti singur sursa. Stati departe de cladire pana la sosirea companiei dvs. de gaz.

Nu porniti gazul dupa ce acesta a fost oprit. Contactati compania locala de gaz pentru asistenta pentru a preveni aprinderea.

Cum sa preveniti scurgerile de gaz

Desi nu puteti preveni intotdeauna o scurgere, inspectarea conductelor anual va poate ajuta. Acest serviciu este de obicei gratuit si ar putea preveni o situatie devastatoare de scurgere de gaz.

In plus, este esentiala intretinerea regulata a aparatelor si verificarea uzurii care ar putea duce la o scurgere de gaz. De asemenea, este posibil sa doriti sa va verificati si inlocuite armaturile de gaz si supapele de inchidere, daca este necesar, pentru a preveni coroziunea care ar putea duce la o scurgere.

Aceasta fisa informativa ofera raspunsuri la intrebari despre benzina. Acesta va explica ce este benzina, cum poti fi expus la ea, cum te poate imbolnavi si modalitati de a reduce sau de a preveni expunerea la benzina.

Benzina este facuta din titei procesat si este un lichid maro pal sau roz, cu un miros puternic. Se evapora usor, este foarte inflamabil si poate forma amestecuri explozive in aer. Benzina tipica contine aproximativ 150 de substante chimice diferite, inclusiv benzen, toluen, etilbenzen si xilen, care sunt, de asemenea, cunoscuti sub numele de compusi BTEX.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu