Cum alegi un pian digital pentru copii?

Iata mai multe sfaturi pentru a alege corect un pian pentru copii, in functie de varsta:

 Copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani

Muzica are un efect extrem de pozitiv asupra copiilor. Poate elimina plictiseala, iar cantatul regulat la un instrument muzical dezvolta concentrarea si abilitatile motorii ale copiilor. Oamenii de stiinta sunt de acord ca a canta la un instrument nu numai ca favorizeaza cresterea intelectului la copii, dar imbunatateste si memoria.

In plus, muzica modeleaza rabdarea, perseverenta si disciplina copiilor. Se spune ca niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa canti la pian. Dar la ce varsta ar trebui sa incepeti, astfel incat sa nu fie prea devreme? Parerile expertilor pe aceasta tema variaza, dar pana la varsta de 3-5 ani, copilul este deja suficient de matur pentru a porni intr-o calatorie curioasa in lumea muzicii.

La aceasta varsta, ar fi inca prea devreme pentru un pian digital serios, dar copiii pot avea primul contact distractiv cu clapele pe una dintre clapele pentru copii. Acestea sunt aproape indestructibile, au un repertoriu larg de sunete amuzante si o tastatura mica, potrivita pentru degetele copiilor.

Copii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani

Un pian electric pentru copii ar trebui sa semene cat mai mult posibil cu sunetul si experienta de cantat a unui pian acustic. Ar trebui sa luati in considerare modelele care au un mecanism de actiune a ciocanului echilibrat si chei dinamice. Un pian cu 88 de taste, cu difuzoare incorporate, iesire pentru casti si polifonie de cel putin 64 de note ar trebui sa fie norma.

Copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani

De asemenea, copiii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani ar trebui sa beneficieze de un sunet cat mai realist si de o experienta de cantat comparabila cu cea a unui pian copii acustic. Un program de formare de calitate poate fi, de asemenea, un avantaj la aceasta varsta. Modelele mai ambitioase le permit chiar sa se uite la notatiile detaliate de pe ecranul pianului principal si sa evidentieze eventualele greseli.

Pentru a mentine tempo-ul corect al cantecului, se foloseste metronomul. Un incepator ar trebui sa o foloseasca pana cand dobandeste o abilitate naturala de a mentine ritmul. Metronomul mecanic este un accesoriu elegant pentru pian, dar astazi este complet inlocuit de un metronom practic si usor de utilizat, incorporat in corpul pianului digital.

Prin urmare, haideti sa ne concentram pe alegerea unui pian cu un mecanism echilibrat de actiune a ciocanului, software educational si metronom incorporat. Modelul standard potrivit pentru pianistii cu varsta de 10 ani si mai mult ar trebui sa aiba o polifonie de cel putin 128 de note.

Sfatul nostru

Acum stiti ce parametri sunt esentiali atunci cand alegeti un pian si ce trebuie sa cautati. Tot nu poti alege? In fiecare zi intalnim o gama larga de modele si vom fi bucurosi sa va ajutam sa alegeti modelul potrivit in functie de calitate, echipament si pret, pe baza experientei noastre.

Din experienta noastra, stim ca marcile renumite de piane electrice au o rata de defectiune foarte scazuta. Cu toate acestea, daca totusi apare o defectiune, va recomandam sa va adresati unui specialist.

Ce a fost inainte de pian?

Instrumentele pot fi impartite in trei categorii in functie de modul in care produc sunete. Aceste categorii sunt instrumente cu coarde, instrumente de suflat si instrumente de percutie. Stramosul pianului poate fi urmarit prin diverse instrumente, cum ar fi clavicordul, clavecinul si dulcimerul.

Dar daca ar fi urmarit si mai departe, s-ar descoperi ca pianul este un descendent al monocordului. Cu alte cuvinte, pe baza descendentei sale, pianul poate fi clasificat ca instrument cu coarde.

Desi pianul poate fi clasificat ca instrument cu coarde datorita faptului ca sunetele provin din vibratia coardelor, poate fi clasificat si ca instrument de percutie deoarece un ciocan loveste acele coarde. In acest fel este asemanator cu un dulcimer.

Dulcimerul este un instrument care a aparut in Orientul Mijlociu si s-a raspandit in Europa in secolul al XI-lea. Are o cutie de rezonanta simpla cu coarde intinse deasupra ei. La fel ca un pian, un mic ciocan este folosit pentru a lovi corzile, motiv pentru care dulcimerul este considerat a fi un stramos direct al pianului.

Pianul este, de asemenea, considerat a fi parte a familiei de clape. Istoria instrumentelor cu claviaturi dateaza de departe si provine de la orga, care trimite rafale de aer prin tevi pentru a produce sunet. Mesterii au imbunatatit orga pentru a dezvolta un instrument care era cu un pas mai aproape de pian, clavicordul.

Clavicordul a aparut pentru prima data in secolul al XIV-lea si a devenit popular in perioada Renasterii. Apasarea unei taste ar trimite o tija de alama, numita tangenta, sa loveasca coarda si sa provoace vibratii care emit sunet pe o gama de patru pana la cinci octave.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu