Confort, siguranta si comunitate in ansambluri rezidentiale

Una dintre nevoile fundamentale ale omului este aceea de a detine un spatiu pentru locuit. Aceasta tipologie de nevoie este inregistrata in piramida lui Malow, celebrul cercetator care a sintetizat si clasificat nevoile umane si modul in care indivizii se raporteaza la acestea. In zilele noastre beneficiem de o gama larga de zone de locuit, de la cele care sunt cu precadere in mediile urbane si aproape de centrele marilor orase si pana la zonele rurale in care predomina liniste si coeziunea sociala. Pentru a putea replica o parte din caracteristicile care se regasesc in zonele rurale, anume preponderenta spatiilor verzi si formarea unor comunitati strans legate, dezvoltatorii imobiliari au gandit extinderea si inmultirea constructiilor ansamblurilor rezidentiale.

Regasim astfel atat ansambluri rezidentiale cu apartamente cat si cu un numar mare de case individuale ce beneficiaza de protectie si siguranta, servicii utile pentru traiul zilnic. Principala motivatie a clientilor care isi doresc sa achizitioneze o locuinta intr-un spatiu rezidential reprezentata de nivelul de trai ridicat. Unii dezvoltatori au avut in spatiile lor o accesibilitate neingradita a locatarilor la Sali de sport sau de lectura, Totul pentru a putea minimiza distantele dintre locatia specifica si centrele comerciale. In cadrul acestui articol va vom prezenta cateva dintre avantajele principale de care clientii se pot bucura atunci cand viziteaza ansambluri rezidentiale Pipera.

Confort pe termen lung si siguranta

Ca vorbim de apartamente cu spatii largi sau case individuale, un ansamblu rezidential ofera principalele premise pentru formarea unei comunitati datorita numeroaselor activitati si pot fi intreprinse prin intermediul grupurilor. Spatiile verzi prevazute in proximitate atrag atat copiii, cat si adultii dornici de a se relaxa. In acest mod, se formeaza grupuri de prieteni cu interese comune, grupuri de copii care isi pot petrece orele libere in spatiile special prevazute cu diferite constructii pentru joaca.

In comparatie cu viata clasica la bloc, in cadrul acestor ansambluri rezidentiale regasim un nivel ridicat de siguranta maximizat prin intermediul unor tehnologii specifice si a firmelor de paza care se ocupa cu protectia acestor zone. Bineinteles, unii dezvoltatori au gandit restrictionarea accesului in cadrul ansamblurilor rezidentiale fara permisiunea locatarilor, totul pentru a putea evita incidentele neplacute ce insecuritizeaza locatarii si familiile acestora.

Proximitatea facilitatilor

Asa cum am spus, ansamblurile rezidentiale sunt de obicei plasate la periferiile oraselor, departe de aglomeratia urbana sau de alte zone care sunt cunoscute pentru nivelul lor scazut de siguranta. Din acest motiv, foarte multi clienti isi doresc sa detina in proximitatea locuintei diverse servicii utile precum: scoala sau gradinita, primarie si spitale, farmacii sau supermarketuri. Ansamblurile rezidentiale genereaza si construirea unor astfel de locatii care sunt prestatoare de servicii in vederea oferirii unui nivel ridicat de accesibilitate locatarilor. Acestia identifica putine motive pentru care sa se deplaseze in centrele oraselor, relaxandu-se in voie la shoping sau chiar practicand sportul preferat intr-o locatie din apropiere.

Ansamblurile rezidentiale sunt perfecte pentru viata de familie, pentru persoanele care isi doresc liniste si relaxare, dar si sa beneficieze in acelasi timp de toate serviciile de care au nevoie. Chiar daca achizitiile unor locuinte din astfel de spatii pot fi diferite ca pret fata de unele traditionale, numeroasele avantaje si beneficii pe termen lung contrasteaza cu localizarea indepartata fata de centrele oraselor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu