Ce sa faci cand ti se uda laptopul? Dar atunci cand acesta are alte probleme comune?

Sa bei o cafea, un ceai sau un pahar cu apa este intotdeauna placut, ba chiar un obicei, pentru cei care lucreaza la calculator. Cu toate acestea, cateva picaturi varsate accidental sunt suficiente pentru a deteriora complet acest dispozitiv.

Deci, cum procedati pentru a remedia aceasta situatie? Care sunt actiunile potrivite de adoptat? Aici aveti cateva sfaturi, dar daca laptopul va este in continuare defect, un service laptop MSI va poate ajuta.

Incepeti prin a deconecta computerul

Dupa ore lungi de lucru la computer, este tentant sa te rasfeti cu un moment de relaxare in timp ce sorbi o bautura. Pentru a incheia cateva fisiere noaptea, multi se ajuta si cu o ceasca mica de cafea. La fel, intr-o zi fierbinte, ce poate fi mai frumos decat sa bei o limonada rece in timp ce te uiti la un film pe computer?

Potolirea setii cu o bautura in fata ecranului nu este o idee rea in sine. Cu toate acestea, este esential sa aveti grija ca containerul sa nu se rastoarne pe computer. Daca acesta este deja cazul, primul instinct pe care trebuie sa-l aveti este sa inchideti computerul ca masura de siguranta.

Pentru a face acest lucru, apasati butonul de pornire pana cand computerul este complet oprit. Chiar daca procesarea unui fisier nu este finalizata sau daca este trimis un e-mail, oprirea trebuie facuta imediat. Tratamentele se vor relua mai tarziu. Dupa acest pas, este esential sa deconectati rapid computerul si sa scoateti bateria imediat.

De asemenea, este esential sa scoateti cablul de alimentare, hard disk-ul, stick-urile USB si orice alte periferice conectate la dispozitiv. De asemenea, mouse-ul si castile trebuie deconectate. Este recomandat sa acordati atentie acestui pas, deoarece precipitatiile pot provoca alte accidente.

Cateva sfaturi pentru pasionatii de montat

Daca proprietarul computerului are abilitatile necesare, el poate deschide dispozitivul pentru a determina ce componente sunt afectate de umiditate. La acest pas de verificare, este posibil sa stergeti orice lichid care a atins componentele interne ale dispozitivului.

Ca masura de precautie, dezasamblarea unui PC nu trebuie facuta de un incepator in domeniu.

In ceea ce priveste pasionatii de bricolaj, acestia pot gasi ghiduri practice si tutoriale pe web. Aceste videoclipuri explicative ofera detalii despre pasii de urmat atunci cand deschideti sau eliminati o anumita componenta. Inainte de dezasamblarea propriu-zisa, este esential sa va asezati pe o zona libera si deschisa.

Desi sarcina electrica poate fi destul de scazuta, poate arde unele parti electronice sensibile, cum ar fi hard disk-ul sau modulul de memorie. Dupa dezasamblare, uscati fiecare componenta cu o carpa absorbanta, fara scame.

Intoarceti pentru a elimina cat mai mult lichid posibil

Daca este un laptop, asezati-l cu susul in jos peste chiuveta sau chiuveta. In acest fel, apa nu va mai aluneca intre tastele de pe tastatura, ci va curge in jos. In general, apa curge mai repede decat cafeaua si alte bauturi dulci.

De asemenea, se recomanda sa aveti grija la cadere, deoarece daca aparatul cade, deteriorarea se va inmulti. De asemenea, nu este recomandabil sa-l scuturati sau sa-l bateti pentru a accelera uscarea. Pozitia inversata va fi suficienta.

Alte probleme comune cu laptopurile

Vi s-a intamplat vreodata ca laptopul sa nu se poata conecta la internet? Daca v-ati confruntat cu aceasta problema, verificati daca modul avion de pe laptop este dezactivat si WiFi este pornit. Apoi, reinstalati driverele adaptorului de retea. Tot ce trebuie sa faci este…

  1. Da clic dreapta pe „Computerul meu” sau „PC-ul meu” de pe desktop si da clic pe „Gestionati”. Apoi, da clic pe „Manager dispozitive”.
  2. Acum, da clic pe „Adaptoare de retea” si in acest meniu cautati adaptorul wireless. Da clic dreapta pe el si apasa „Activati” sau „Instalare”.
  3. Dupa ce ati facut acest lucru, da clic pe „Scanati pentru modificari hardware si driverele calculatorului vor fi reinstalate.

Daca bateria laptopului nu se mai incarca, va trebui sa o inlocuiti chiar daca laptopul este in garantie, deoarece bateriile nu sunt acoperite in perioada de garantie a producatorului. Daca bateria laptopului  nu este detasabila, va trebui sa mergeti in service pentru asta.

Exista o multime de alte probleme care apar la un laptop, mai ales dupa un an sau doi din perioada de garantie a producatorului. Acestea pot include defectiunea placii de baza, defectiunea hard diskului, defectiunea LCD-ului, defectiunea procesorului etc. Daca laptopul este acoperit cu un plan de garantie extinsa , nu trebuie sa va faceti griji cu privire la cheltuielile pentru reparatii in ultimul moment.

Planul de garantie extinsa  include tot ceea ce este acoperit de o garantie standard a producatorului si incepe imediat dupa expirarea garantiei producatorului. De aceea, daca aveti ocazia ar trebui sa cumparati un laptop cu o garantie extinsa care sa va ajute in acest sens si care sa va tina protejati de probleme.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu