Ce este stilul nautic bleumarin? In ce consta?

Culorile care nu pot lipsi sunt albastru si alb, mult mai bine daca este cu dungi verticale si atingeri nautice. Atingerea finala este data de un element rosu sau auriu.

Istorie si context

Turismul a dat loc decoratiunilor cu stil nautic sau bleumarin, unde culorile proaspete si tot ce tine de marinari au o mare greutate. In zonele de coasta predomina acest tip de decoratiuni interioare.

Caracteristici si elemente (materiale)

Mobilier rustic din lemn in stilurile de decoratiuni pentru case bleumarin nu poate lipsi. Detalii precum barci in miniatura, stele de mare, scoici, ancore, salvamari si tot ce tine de viata pe mare si pe plaja.

Resursele textile in care predomina dungi groase cu albastru si alb sunt utilizate pe scara larga in decorarea caselor moderne si elegante, acceptand un ton gri si elemente din lemn, pentru a da senzatia ca locuiti intr-o barca frumoasa. Poti alege si decoratiuni statuete.

Stil clasic renovat sau clasic modern

Exista un singur stil care gaseste un echilibru perfect intre clasic si modern: stilul reinnoit.

Ofera un aspect elegant, luxos si foarte sofisticat. Nu se indeparteaza de tendintele decoratiunilor interioare moderne, dar, in acelasi timp, pastreaza cele mai importante din alte epoci. Predomina culorile alb si crem.

Istorie si context

Aceasta este o tendinta relativ noua, care castiga teren, deoarece clasicul a evoluat in cel mai contemporan. Formele traditionale, cum ar fi mulurile de pe pereti, sunt mentinute, iar multi designeri recurg la restaurarea mobilierului pentru a da acea nota de modernitate.

Caracteristici si elemente (materiale)

Cele mai folosite materiale sunt lemnul nobil insotit de piatra si marmura, combinatia perfecta fiind data pentru o atmosfera moderna si confortabila. Detaliile din sticla, vor imbunatati si mai mult stilurile camerelor.

Tapetul s-a transformat si acest stil este un exemplu clar al noii actualizari care este data astazi, cu o infinitate de imprimeuri diferite.

In tesaturi, bumbacul si inul sunt folosite cu imprimeuri in carouri, dungi si elemente care fac aluzie la natura. Foarte frecvente in aceste case este sa se gaseasca robinete simple in bai si culori foarte neutre in bucatarie.

Stilul fermei ferma chic

Este cunoscut ca acest lucru pentru ca este stilul de decorare interioara inspirat de fermele vechi, combinand modernitatea si rusticul. Utilizarea culorilor albe si bej domina pentru a face mobilierul din lemn murat sa iasa in evidenta.

Istorie si context

Decoratiuni pentru case cu stiluri rustice moderne au fost folosite de ani de zile in tari precum Mexic, Argentina si coloniile engleze. Este o modalitate de a pastra cultura si, in acelasi timp, de a da o nota de modernitate spatiilor.

S-a raspandit rapid prin mai multe tari, pana cand a avut un loc important in cele mai remarcabile decoratii mondiale.

Caracteristici si elemente (materiale)

In stilurile caselor moderne in care predomina fermele, se remarca materiale naturale si elemente de arhitectura traditionala. Materialul principal este lemnul, care, pe langa faptul ca este prezent in mobilier, este folosit pentru a alinia peretii, podelele sau tavanele, combinandu-l cu caramizi si culori moi.

Grinzile sunt descoperite si se folosesc acoperisurile frontonului. Semineele nu pot lipsi in acest tip de modele, deoarece ofera atingerea caldurii necesare casei.

Culoarea albastra este adesea asociata cu pacea, armonia si calmul. Aceasta poate fi o alegere excelenta pentru decorarea interioarelor, datorita efectului relaxant pe care il are asupra ochilor si a mintii. In acest eseu, vom discuta despre importanta decoratiunilor albastre, avantajele acestora si modalitatile prin care poti integra aceste decoratiuni in interiorul casei tale.

Decorarea cu albastru poate aduce o nota de prospetime si de relaxare intr-o incapere. Aceasta culoare este recunoscuta pentru efectul sau calmant si poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii. De asemenea, albastrul poate fi combinat cu alte culori pentru a crea un aspect sofisticat si modern.

Unul dintre avantajele majore ale decoratiunilor albastre este versatilitatea lor. Aceasta culoare poate fi utilizata pentru a crea o gama larga de stiluri, de la cel traditional la cel modern. De asemenea, poate fi utilizata in diferite nuante, de la cele mai deschise si pastelate pana la cele mai inchise si vibrante.

Modalitatile prin care poti integra decoratiunile albastre in interiorul casei tale sunt numeroase. In primul rand, poti utiliza aceasta culoare pentru a vopsi peretii unei incaperi, creand astfel o atmosfera calma si placuta. In functie de preferintele personale, poti alege o nuanta mai deschisa sau una mai inchisa.

In al doilea rand, poti utiliza accesorii albastre pentru a adauga o nota de culoare intr-o incapere. De exemplu, pernele albastre pentru canapea sau fotolii, draperiile albastre pentru ferestre sau covorul albastru pentru podea. Aceste accesorii pot fi utilizate pentru a crea un contrast interesant cu alte culori din incapere sau pot fi folosite pentru a crea un aspect mai uniform.

In plus, poti utiliza elemente decorative albastre pentru a adauga un accent intr-o incapere. De exemplu, o vaza albastra pe o masa de cafea sau o statueta albastra pe o biblioteca. Aceste elemente pot fi utilizate pentru a adauga o nota de culoare si pentru a atrage atentia catre anumite zone din incapere.

Decorarea cu albastru poate aduce o nota de calm si de relaxare in interiorul casei tale. Aceasta culoare este versatila si poate fi utilizata in diferite nuante si stiluri. Daca vrei sa adaugi o nota de culoare in interiorul casei tale si sa creezi o atmosfera placuta, atunci decorarea cu albastru poate fi o alegere excelenta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu