Beneficiile unei pompe de căldură – 3 motive pentru care merită să faci o astfel de investiție

Cea mai nouă tendință de încălzire a casei este pompa de căldură, deoarece reprezintă o alternativă mai ecologică și economică, în comparație cu alte sisteme de climatizare. Cel mai nou model al acestei pompe este cel de tip aer-apă, care transformă aerul cald în apă caldă, care mai apoi este trimisă în caloriferele din casa ta. Astfel, aceasta este exact echivalentul unei centrale termice convenționale, doar că mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul. Dacă ești în căutarea unui produs de acest fel, dar nu ești sigur că dorești să faci această investiție, iată 3 avantaje pe care ți le poate oferi o asemenea pompă.

Iată 3 avantaje ale unei pompe de căldură

  • Economie de bani

Pompele de căldură aer-apă sunt cel mai avantajos mod de a-ți încălzi căminul, având o eficiență de 300% față de o centrală termică pe gaz sau combustibili fosili, cum ar fi lemnul. Chiar dacă o asemenea investiție poate ajunge și la câteva mii de euro, pentru un model de calitate, poți fi sigur că mentenanța acestor echipamente va fi minimă, fiind nevoie doar de o curățare a acelor filtre de aer, operațiune ce poate fi realizată chiar de proprietar. În ceea ce privește facturile la curent, acestea vor fi mult mai mici în comparație cu alt mod de încălzire a casei tale. Așadar, această investiție este destul de costisitoare la început, dar își poate amortiza costurile prin eficiența sa energetică, de-a lungul timpului. 

  • Mai prietenoasă cu mediul

Aceste noi echipamente au devenit populare în Europa, în anii recenți, deoarece au reușit să reducă foarte mult amprenta de carbon asupra mediului, având o eficiență de 600% când vine vorba despre poluare. De aceea, pentru a reduce consumul de energie, pompa de căldură aer-apă Hyundai HYHC-V30W/D2RN8-B este special echipată cu componente de tip Inverter, care funcționează pe bază de curent continuu. În plus, aceasta nu utilizează mai multă electricitate decât este nevoie, având un sistem inteligent de reglare automată a turației motorului, după cererea consumatorului. De asemenea, această pompă de căldură poate furniza și apă caldă menajeră, înlocuind nevoia de a deține o centrală pe gaz.

  • Confort și siguranță

Pompele sunt mai sigure față de alternativele de încălzire prin combustie, fiind echipate cu diferite sisteme de siguranță în cazul apariției unei erori de funcționare, dar și de lipsa existenței unei flăcări care produce căldură. Mai mult, pentru confortul absolut al cumpărătorului, unele pompe de căldură pot fi controlate și programate prin WiFi și o simplă aplicație de pe telefon. Acest lucru poate fi foarte folositor, în cazul în care ești plecat în vacanță, poți seta pompa cu ușurință pe modul „Holiday”, iar aceasta va intra într-o stare de repaus, nefurnizând apă caldă sau căldură. În cazul în care dorești să beneficiezi și de apă caldă menajeră din partea pompei tale de căldură, aceasta va încălzi apa la peste 65 de grade Celsius, punct în care, toate bacteriile care ar putea exista în apă, vor fi distruse. 

Așadar, dacă dorești să faci o investiție și să alegi un mod de a-ți încălzi casa mai prietenos cu mediul, accesează site-ul celor de la Rosolar-shop.ro și alege soluția potrivită pentru tine și bugetul tău. 

 

Sursa foto: unsplash.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu