Alimentația și sănătatea pielii

Încă din vechile timpuri, când știința și industria nu erau atât de dezvoltate cum se întâmplă în zilele noastre un lucru era bine cunoscut și anume că ceea ce mănânci contribuie la sănătatea corpului tău. Astfel, oamenii erau mult mai grijulii cu ceea ce consumau, mult mai preocupați să obțină doar produse naturale, fără ingrediente sintetice sau conservanți artificiali.

Totodată, lipsa produselor de îngrijire era un alt argument pentru care oamenii trebuiau să se folosească doar ce le oferea natura pentru a se preocupa de aspectul fizic. Tocmai de aceea, urmând exemplul strămoșilor, coreeni au ales să dezvolte produse de îngrijire folosind in majoritate ingrediente naturale, ceea ce a conferit produselor cosmetice coreene faimă și a adus încredere din partea utilizatorilor pentru efectele apărute.

Totuși un lucru rămâne cert: trebuie să existe un echilibru atât în interiorul corpului cât și în exterior. Dacă de aspectul fizic se ocupă produsele de îngrijire, de organele interne tu ești cel responsabil să te ocupi, având o un stil de viață fără excese, un somn regulat și o dietă sănătoasă.

Astfel, îți propun să descoperim 3 produse oferite de mama natură, care ascund beneficii pentru pielea ta și nu numai:

1.Broccoli

Broccoli este plin de multe vitamine și minerale importante pentru sănătatea pielii, inclusiv zinc, vitamina A și vitamina C. De asemenea, conține luteină, un carotenoid care funcționează ca beta carotenul. Luteina ajută să îți protejezi pielea de stresul oxidativ, care poate provoca uscarea și încrețirea pielii.

Dar florile de broccoli conțin și un compus special numit sulforfan, care are potențiale beneficii impresionante. Poate avea chiar efecte anticanceroase, inclusiv asupra unor tipuri de cancer de piele.

Sulforfanul este, de asemenea, un agent protector puternic împotriva daunelor provocate de soare. Funcționează în două moduri: neutralizează radicalii liberi și inițiază alte sisteme de protecție cu care este corpul înzestrat.

În testele de laborator, sulforafanul a redus numărul de celule moarte ale pielii, în urma expunerii la raze UV cu până la 29%, oferind  protecție de până la 48 de ore.

Dovezile sugerează că sulforfanul poate ajuta, de asemenea, la menținerea nivelului de colagen din piele.

2.Roșii

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C și conțin toți principalii carotenoizi, inclusiv licopenul.

S-a demonstrat că beta carotenul, luteina și licopenul protejează pielea împotriva deteriorării cauzate de soare. De asemenea, pot ajuta la prevenirea ridurilor. Deoarece roșiile sunt bogate în carotenoizi, sunt un aliment excelent pentru menținerea sănătății pielii.

Ia în considerare asocierea alimentelor bogate în carotenoizi, cum ar fi roșiile, cu o sursă de grăsime, cum ar fi brânza sau uleiul de măsline. Grăsimea crește absorbția carotenoizilor.

3.Ceai verde

Ceaiul verde te poate ajuta să îți protejezi pielea de agresiunile zilnice și de îmbătrânire. Compușii puternici găsiți în ceaiul verde se numesc catechine și acționează pentru a îmbunătăți sănătatea pielii în mai multe moduri.

La fel ca și alte câteva alimente care conțin antioxidanți, ceaiul verde te poate ajuta să îți protejezi pielea împotriva daunelor produse de radiațiile solare.

Un studiu de 12 săptămâni care a implicat 60 de femei a constatat că  în urma consumului zilnic de ceai verde se reduce roșeața de la expunerea la soare cu până la 25%.

Ceaiul verde contribuie la hidratarea pielii și îmbunătățește elasticitatea acesteia.

În concluzie…

Ceea ce mănânci poate influența  în mod semnificativ sănătatea pielii. Asigură-te că aduci suficienți nutrienți esențiali în organism pentru a-ți proteja pielea și din interior.

„Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană! ” – Hipocrate

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu