Află mai multe despre operația de ginecomastie

Indiferent dacă este vorba despre ginecomastie adevărată (creșterea crescută a țesutului glandei mamare) sau ginecomastie „falsă”, o reducere a sânilor este adesea modalitatea corectă de a obține o senzație corporală armonioasă. Înainte de a te decide asupra unei operații de ginecomastie, situația și ideile tale individuale vor fi discutate într-o consultație cu medicul dr. Diana Gheorghiță și toate întrebările legate de tratament le poți vedea pe site-ul https://drdiana.ro/ginecomastie/. Bărbații își doresc un corp cu adevărat masculin, iar umerii largi și pieptul musculos sunt atractivi și reprezintă masculinitate. Dar în loc de mușchi pectorali, unii bărbați dezvoltă un sân cu aspect feminin, așa-numita ginecomastie. Bărbații suferă adesea foarte mult din cauza sânilor lor, care sunt percepuți ca fiind lipsiți de bărbați și neatrăgători.

Ginecomastie reală și falsă

Practic, trebuie făcută o distincție între ginecomastie reală și falsă – numită și pseudoginecomastie – care au cauze diferite și sunt tratate diferit. În ginecomastia adevărată, glanda mamară este mărită. Nu este întotdeauna posibil să explicăm de ce apare mărirea; uneori, medicamentele sau dezechilibrele hormonale pot fi cauza. În orice caz, creșterea tumorii trebuie exclusă în prealabil. În timpul procedurii chirurgicale, specialistul Dr. Diana Gheorghiță îndepărtează și excesul de piele și strânge sânul pentru un rezultat estetic. Pseudoginecomastia este o acumulare de țesut adipos la sân fără mărirea glandei mamare, cauzată de obicei de obezitate. În aceste cazuri, de obicei este suficient să se aspire excesul de grăsime cu canule fine.

Reducerea sânilor masculini se efectuează de obicei sub anestezie generală. Dacă se folosește doar liposucția pentru pseudoginecomastie, este posibilă și anestezia locală. După reducerea sânilor, pacientul trebuie să poarte o vestă de compresie zi și noapte timp de șase săptămâni pentru a asigura o vindecare optimă. Timpul de nefuncționare este de aproximativ 1-2 săptămâni. Sportul trebuie evitat timp de aproximativ o lună. Îndepărtarea chirurgicală a sânului unui bărbat necesită o ginecomastie diagnosticată. În cazul pseudoginecomastiei, primul pas ar trebui să fie slăbirea. Dacă sânul mărit este încă prezent după o oarecare pierdere în greutate, poate fi luată în considerare îndepărtarea chirurgicală. O atenție deosebită este acordată și așa-numitei ginecomastii de pubertate. Apare în timpul pubertății și adesea se rezolvă de la sine, ulterior. Prin urmare, operația de ginecomastie înainte de sfârșitul pubertății, este exclusă. Acest lucru trebuie presupus dacă pacientul este major.

Operația de ginecomastie fără riscuri

Operația de ginecomastie efectuată profesional este considerată a fi cu risc scăzut. Umflarea și vânătăile care apar după corectarea ginecomastiei vor dispărea de la sine în timp. Pentru a evita complicațiile și pentru a promova vindecarea rănilor, vesta de compresie trebuie purtată zi și noapte timp de șase săptămâni. Domeniul de aplicare al tratamentului variază în funcție de severitatea ginecomastiei. Deoarece nu toată ginecomastia este la fel de pronunțată, amploarea tratamentului diferă. Indiferent dacă este necesară numai liposucția sau liposucția cu îndepărtarea suplimentară a țesutului glandular, are un impact asupra prețului operației de ginecomastie.

Lipsa de încredere în sine determinată de ginecomastie, care afectează aproape 40% dintre bărbați, devine uneori o problemă serioasă. Operația de ginecomastie este cea mai eficientă modalitate de a rezolva această problemă. Există trei tipuri principale: tip glandular: țesut mamar adevărat, tip lipomamastos: creșterea țesutului adipos și tip mixt: creștere atât a țesutului mamar, cât și a țesutului adipos. Tratamentul variază în funcție de tip. Tratamentul care trebuie aplicat se stabilește în prealabil în timpul ecografiei. Astfel se poate determina dacă masa constă numai din țesut gras.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu