Hidratarea este esentiala pentru a ne mentine sanatatea buna, cu atat mai mult in aceasta perioada de criza de sanatate cauzata de coronavirus. Avand in vedere acest lucru, filtrele si purificatoarele de apa sunt prezentate ca alternative excelente pentru a reduce consumul de energie si cheltuielile noastre atunci cand cumparam sticle si butoaie de apa.
Dar stii cu adevarat cum difera un purificator de apa de un filtru de apa? Aici iti explicam astfel incat sa-l poti alege pe cel mai bun pentru casa ta.
Diferentele dintre un filtru si un purificator de apa
Cand citim cuvantul “purificator de apa” apar imediat cateva intrebari. Ce intelegem prin purificare? Sunt un purificator si un filtru la fel? Pe care ar trebui sa ai la tine acasa? Pentru a raspunde la aceste intrebari, cel mai bine este sa mergi direct la sursa. Din acest motiv, noi te vom ajuta sa lamuresti aceste indoieli.
Filtrele de apa impiedica trecerea particulelor solide folosind o plasa sau o membrana, numita in mod obisnuit “filtru”. Porozitatea minima pe care o poate atinge un filtru este de pana la 1 micron, adica de o mie de ori mai mica decat un milimetru.
Aceasta stare aproape impermeabila impiedica orice particule solide sa ramana in apa. Este ca o sita microscopica. Cu toate acestea, unii contaminanti care pot fi diluati nu sunt usor separati de apa. In fata acestei mari probleme, apar purificatoarele de apa. Acestea au tehnologii mai avansate decat filtrele si permit curatarea a pana la 95% din contaminantii din apa potabila.
Pentru a obtine acest rezultat, purificatoarele folosesc filtre apa sau deionizare (apa deionizata). Pentru a sintetiza, cea mai mare diferenta dintre filtre si purificatoare consta in modul lor de actionare. In timp ce filtrele folosesc tehnologia pentru a retine contaminantii, purificatoarele de apa folosesc elemente care permit indepartarea acestora.
Beneficiile folosirii unui purificator de apa
Folosind un purificator acasa vi observa beneficiile instantaneu. In primul rand, te vei bucura de apa sigura, de inalta calitate, fara bacterii, virusi, saruri, metale grele si multe altele. Desi nu s-a demonstrat ca virusul corona se transmite prin apa, poti preveni boli la fel de grave precum holera.
Potrivit expertilor, vei putea economisi si pe termen lung, deoarece vei reduce consumul de apa imbuteliata cu aproximativ 70%. De asemenea, vei economisi timpul pe care il pierzi asteptand ca apa fiarta sa se raceasca, facandu-ti viata mai usoara.
In plus, prin reducerea consumului de apa imbuteliata, vei reduce semnificativ utilizarea sticlelor de plastic si a energiei folosita in aceste procese, ajutand mediul inconjurator. Totul va fi la fel de simplu ca deschiderea robinetului.
In concluzie, sistemele de purificare a apei (integrate in dozatoarele de apa) indeparteaza virusii, bacteriile si gusturile si mirosurile nedorite din apa publica, printr-o combinatie de diferite metode de filtrare, pentru a oferi apa curata, cu gust proaspat. Din acest motiv, noi te incurajam sa achizitionezi si tu unul chiar acum, alegand in functie de nevoile proprii, iar beneficiile obtinute vor fi multiple!