Importanta accesoriilor pentru irigat

Sistemul de irigare prin picurare poate fi utilizat atat in sere, cat si in gradinile exterioare. Udarea se face prin intermediul unor furtune si accesorii pentru irigat. Furtunul poate fi folosit pentru irigarea la cateva saptamani dupa irigarea initiala prin microaspersiune, la sfarsitul etapei de plantare.

Principalele avantaje ale acestui tip de sistem de picurare sunt:

  • apa este dozata mult mai eficient;
  • sistemul poate fi proiectat astfel incat sa asigure fiecarei plante cantitatea optima de apa;
  • consumul de apa este redus considerabil;
  • se risipeste mai putina apa, deoarece apa este dirijata doar acolo unde este necesara;
  • se reduce riscul de aparitie a petelor foliare sau de deteriorare;
  • in cazul in care sistemul este destinat unei gradini agricole, creste productivitatea.

Acest tip de sistem de irigare este, prin urmare, foarte recomandat pentru o irigare eficienta, economica si optimizata.

Exista multe gospodarii au un foraj superficial pentru a nu plati suplimentar la factura de apa In astfel de cazuri, vor fi necesare pompe de put pentru a se asigura ca apa este adusa la suprafata pentru a fi transportata acolo unde este nevoie de ea.

Avantajele de a avea atat un put, cat si o pompa pentru utilizarea apei din acesta sunt de netagaduit. Apa obtinuta in acest mod va fi, in primul rand, mai ieftina, mai buna, va avea un debit mai mare si va ajunge cu usurinta acolo unde se doreste.

Pompa submersibila pentru puturi este cea mai rentabila optiune pentru pomparea apei de la adancimi mari. Dupa cum sugereaza si numele, pompa este scufundata in apa care urmeaza sa fie pompata pentru a functiona, iar aceasta apa actioneaza, de asemenea, ca un mediu de racire pentru pompa. Pompa submersibila nu este niciodata folosita in afara apei.

Acesta este un produs robust si rezistent, perfect pentru alimentarea cu apa in diverse scopuri. Fie ca este destinat uzului casnic, industrial, agricol sau comercial, este o alegere fiabila.

Pompele pentru puturi sunt cele mai eficiente mijloace de furnizare a apei pentru irigatii sau de furnizare a apei prin conducte in unele gospodarii unde nu exista inca o retea de apa. Ele sunt utile si chiar recomandate pentru cei care locuiesc la casa si nu doresc sa plateasca in plus pentru apa. Aceasta varianta de obtinere a apei este alegerea ideala in cazul in care ai o gradina care trebuie udata in mod regulat.

Daca esti in cautarea celor mai bune solutii pentru sisteme de irigatii, sisteme si accesorii pentru irigatii, sisteme de aspersoare si micoaspersoare, sisteme de picurare sau pompe de fantana, cea mai buna solutie este RegalFermierul.ro, o companie care are experienta atat ca producator agricol, cat si competenta ca furnizor de produse pentru sere, solarii si culturi agricole. De la aceasta firma poti cumpara tot ce ai nevoie pentru a garanta calitatea si profitabilitatea unei recolte.

Sistemele de irigare sunt concepute pentru fiecare planta cultivata intr-o sera. Plantele cultivate intr-o sera, si orice planta, de altfel, nu pot supravietui fara un sistem de irigare. Desi exista diferite tipuri de sisteme de irigare pentru sere – inclusiv sisteme de aspersoare si sisteme subterane – la RegalFermierul.ro, gasesti sisteme de irigare si sisteme de picurare eficiente.

Cum poti proteja plantele de inghet?

Cand afara este sub inghet, am optiunea de a intra inauntru unde este cald. Pe de alta parte, plantele nu pot, asa ca in schimb au evoluat adaptari uimitoare de-a lungul mileniilor pentru a supravietui temperaturilor prelungite sub inghet. Plantele difera cu siguranta in ceea ce priveste temperatura, asa ca evaluarile bazate pe harta USDA a zonei de rezistenta la frig sunt o resursa buna pentru a evita plantarea unei specii care nu va supravietui iernii.

Exista o multime de adaptari pe care plantele le-au dezvoltat pentru a supravietui temperaturilor sub inghet si probabil prima care imi vine in minte este starea de repaus. Repausul este o adaptare folosita de multe plante pentru a conserva resursele si a supravietui conditiilor extreme de iarna, intrand intr-o perioada de repaus sau de inactivitate metabolica. Repausul nu are loc ca un comutator „pornit” sau „oprit”, ci este un proces lent de aclimatizare care este declansat prin scurtarea duratei zilei si temperaturile de racire toamna, urmat de un proces la fel de lent de deaclimatizare primavara, pe masura ce durata zilei creste si temperaturile calde. Desi exista o multime de modificari metabolice in interior, semnalele vizuale externe includ colorarea toamnei si eventuala cadere a frunzelor la plantele de foioase; eliminand astfel ceea ce ar fi o pierdere majora de umiditate prin frunze si, de asemenea, recuperand nutrientii din frunze pentru depozitarea pe timp de iarna. Cumva ca sa te retragi intr-un refugiu sigur pentru iarna. Plantele erbacee perene sunt asemanatoare prin faptul ca multe ucid complet sau se reduc foarte mult in dimensiune pentru pregatirea pentru iarna.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu