Tot ceea ce trebuie sa stiti despre bijuteriile din argint

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre bijuteriile din argintArgintul este o materie prima foarte populara care se foloseste la fabricarea bijuteriilor. Pe langa aur, argintul este unul dintre materialele clasice din care sunt realizate cele mai diverse tipuri de bijuterii.

Bijuteriile din argint sunt deosebit de populare in randul tinerilor, deoarece sunt considerate deosebit de elegante, sportive, dar nu prea stralucitoare si intruzive, si sunt vazute ca o alternativa placuta la bijuteriile din aur, care sunt adesea percepute ca fiind de moda veche. Din acest motiv, bijuteriile din argint de la Tominabijoux – magazin cu bijuterii din argint, devin tot mai populare.

Argintul metalic pretios este utilizat in industria bijuteriilor in diferite grade de puritate. Argintul este utilizat impreuna cu cuprul pentru a-l face mai durabil. Fara acest aliaj, argintul ar fi mult prea moale si sensibil. Argintul pur nu ar fi potrivit aici pentru a rezista cerintelor vietii de zi cu zi.

De aceea aliajele de argint sunt folosite in productia de bijuterii. Diferitele puritati sunt numite cu numere. Exista de exemplu puritatea 970, puritatea 950 sau puritatea 925. Dintre puritatile mentionate, puritatea 925 este probabil cea mai cunoscuta, si de asemenea cea mai frecvent utilizata.

Numarul inseamna ca pentru fiecare 1000 mg de aliaj, exista argint 925 mg de argint. Restul consta atunci in cuprul cu care bijuteriile au fost aliate. Argintul 925 se mai numeste si argint sterlin. In cazul unui aliaj cu cupru, proportia de cupru asigura si aparitia ulterioara a bijuteriilor.

Cu cat este mai mica proportia de cupru, cu atat bijuteriile vor fi mai stralucitoare ulterior si vor fi mai putin susceptibile la coroziune. Aceasta coroziune este denumita in mod popular „murdarirea argintului”.

In timpul acestui proces, argintul reactioneaza cu hidrogenul sulfurat si alti compusi ai sulfului din aer, dandu-i o culoare neagra care nu este deosebit de atractiva. Aceasta patare poate fi declansata si in contact cu anumite produse cosmetice sau cu pielea.

O astfel de patare nu este cu siguranta deosebit de benefica pentru bijuterii si din acest motiv bijuteriile trebuie curatate in mod regulat.

Depozitarea intr-o cutie de bijuterii ofera o protectie suplimentara pentru bijuterii. Daca aveti o cutie cu multe compartimente si optiuni de depozitare, bijuteriile nu se vor zgaria. Prin urmare, nu trebuie sa pastrati pur si simplu bijuteriile de argint intr-un sertar cu alte bijuterii, ci sa obtineti o cutie de bijuterii care protejeaza bijuteriile de la Tominabijoux – magazin cu bijuterii din argint, de zgarieturile inestetice.

Cand vine vorba de curatare, exista cateva sfaturi care va vor pastra bijuteriile curate si stralucitoare, daca le urmati. Dupa ce ati purtat bijuteriile din argint, frecati-le cu o carpa moale. In timpul depozitarii ulterioare, ar trebui sa cautati un loc in care argintul sa intre in contact cu aerul cat mai putin posibil.

Ar trebui sa pastrati bijuteriile din argint cat mai etanse posibil. Daca pietrele pretioase sunt, de asemenea, incorporate in bijuteriile din argint, atunci este recomandabil sa folositi o carpa de curatare argintie pentru curatare.

Cu aceasta puteti pur si simplu sa frecati bijuteriile. Datorita polisabilitatii ridicate a argintului, bijuteriile stralucesc din nou foarte repede si stratul negru patat dispare din nou.

Daca doriti sa indepartati impuritatile dintr-o bijuterie cu structuri sau bijuterii din argint mat, cel mai bine este sa folositi un agent de curatare pentru argint, deoarece cu acest tip de bijuterii este mai eficient decat carpa obisnuita de curatat din argint.

O baie de scufundare pentru bijuteriile din argint ar trebui folosita numai daca bijuteriile nu sunt asezate cu pietre, deoarece acestea ar putea fi atacate in baia de scufundare sau baia deterioreaza adezivul cu care a fost introdusa piatra. Cel mai bine este sa folositi astfel de bai de scufundare numai pentru butoni, bratari sau inele fara pietre pretioase inserate.

O alta modalitate de a proteja bijuteriile din argint de coroziune este rodonarea. Un strat foarte fin de rodiu este aplicat galvanic pe bijuterii in timpul productiei.

Daca doriti sa curatati cantitati mai mari de argint intr-un singur proces, puteti folosi un remediu vechi pentru casa. Aici puneti putina folie de aluminiu cu partea mata in jos intr-un vas de plastic si adaugati jumatate intr-un pachet intreg de sare (500 g).

Acum umpleti vasul cu apa fierbinte clocotita si amestecati-l. Urmatorul pas este de a pune argintul in aceasta solutie timp de aproximativ o ora, apoi clatiti-l bine, uscati-l si frecati-l cu o carpa moale daca pare necesar. Argintul deja straluceste din nou.

Argintul este potrivit in special pentru realizarea de bijuterii, deoarece nu contine urme de nichel metalic. Multi oameni sunt alergici la acest metal si este adesea gasit in bijuteriile de imbracaminte. Argintul real pe de alta parte, este complet lipsit de nichel si, prin urmare, nu exista riscul unei reactii alergice.

Materia prima de argint apare natural in forma sa pura si este extrasa in minele de argint. Cu toate acestea, doar aproximativ 30% din argintul extras este utilizat pentru fabricarea bijuteriilor.

Restul de 70% este utilizat in principal in industrie. Deoarece depozitul de argint pe pamant este foarte mic in comparatie cu depozitul de aur si cererea de argint este in continua crestere, bijuteriile din argint sunt de asemenea potrivite ca investitie.

Din argint se poate face o mare varietate de bijuterii. Il puteti folosi pentru a decora degetele (inele), gatul (lanturile), incheietura mainii (bratari) si multe alte parti ale corpului.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu