Mobilier personalizat: Avantaje, dezavantaje si recomandari

Daca ceea ce cauti este sa fie unic, sa se potriveasca perfect nevoilor tale si sa iti exprime personalitatea, ceea ce cauti este un mobilier personalizat. Poti vedea aici mai multe modele de bucatarie Aethos.ro. Mobilierul ar trebui sa se adapteze la camera si nu invers, astfel incat un mobilier personalizat va va permite sa profitati la maximum de spatiul casei sau biroului dvs., in acelasi timp ca va veti simti mai confortabil, deoarece va va reflecta stilul personal.

Mobilier personalizat: De ce poate fi cea mai buna optiune pentru tine

  1. Calitate. De obicei, atunci cand faceti o piesa de mobilier la comanda, primeste mult mai multa atentie decat o piesa de mobilier realizata in serie. Aceasta grija in productie si atentia la detalii duce la mobilier de calitate superioara.
  2. Durabilitate. In plus fata de atentia acordata in procesul de fabricatie, se utilizeaza in general materiale de calitate mai buna. Prin urmare, daca materialele sunt mai bune si manopera este experta, durabilitatea si rezistenta mobilierului vor fi mai mari.
  3. Ajustarea spatiului. Doar ceea ce ai nevoie: un mobilier personalizat iti ofera suprafata exacta pe care o cauti fara a renunta la design. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care multi oameni recurg la comanda unui mobilier personalizat, deoarece cealalta alternativa este sa vizitati sute de magazine fara garantia ca veti gasi ceea ce aveti nevoie.
  4. Design unic. O piesa de mobilier facuta doar pentru tine si la masura ta. Ai nevoie de un design de birou in stil nordic, cu sertare, deschidere pentru cablu si un suport pentru picioare? Nu e nimic asemanator cu sentimentul de a sti ca este facut doar pentru tine, este ca si cum ai avea un costum cu potrivirea perfecta croita de un croitor.

Mobilier personalizat: Factori de care ar trebui sa tii cont

  1. Ora. Daca aveti nevoie de o piesa de mobilier imediat, comandarea acesteia pentru a masura nu este cea mai buna optiune. Exista mai multe etape in procesul de realizare a unei piese de mobilier personalizate, de la proiectare la fabricatie; prin urmare, daca iti doresti o piesa de mobilier unica trebuie sa contempli acest timp care poate varia in functie de complexitatea fiecarei comenzi.
  2. Pret. Pretul unei piese de mobilier la comanda nu ar trebui sa fie exagerat de mare decat unul produs in masa, dar este logic ca este putin mai sus. Acest lucru se datoreaza faptului ca economiile de scara nu sunt utilizate care reduc costurile si necesita mai mult timp si forta de munca specializata pentru productie.

Mobilier personalizat: Recomandari

Daca te-ai hotarat deja sa iti comanzi mobila personalizata, iti lasam cateva recomandari pentru a avea cea mai buna experienta posibila:

Cauta inspiratie. Cautati pe internet si reviste fotografii de mobilier care va plac, aceasta nu inseamna ca aveti de gand sa copiati designul, dar este bine sa aveti cateva imagini de referinta atunci cand comandati mobilierul personalizat, astfel incat sa puteti explica mai bine producatorului ceea ce asteptati.

Aspecte interesante din istoria scaunelor

In timpul domniei lui William al III -lea si Mariei al II-lea , aceste forme fermecatoare au degenerat in ceva mult mai rigid si mai dreptunghiular, cu o zona solida in spate, mai mult sau mai putin in forma de fotoliu si un picior drept. Exemplele mai ornamentale aveau scaune de trestie si spatare de trestie ciudat proportionate.

Din aceste forme s-a dezvoltat treptat scaunul Chippendale, cu spatarul sau elaborat intretesut, bratele sale gratioase si picioarele patrate sau cabriole, acestea din urma terminandu-se in gheare si minge sau picior de suport. George Hepplewhite, Thomas Sheraton si Robert Adamtoate au scopul de a usura scaunul, care, chiar si in mainile maestrului lui Thomas Chippendale , a ramas relativ greu. Efortul a reusit, iar scaunul modern este peste tot relativ usor.

Manierele informale, galante si o noua postura pe jumatate inclinata, care a inlocuit fostul comportament vertical al curtii si aristocratiei din epoca lui Ludovic al XIV-lea, au mers mana in mana cu noul mobilier pentru scaune comod, dezvoltat la Paris in jurul anului 1720 (ilustratie, dreapta).

Noile scaune Rococo au fost tapitate à sasiu, pe cadre detasabile fixate prin cleme, astfel incat schimbarile de la mobilier de iarna la mobilier de vara sa poata fi efectuate. Cadrele tapitate in afara sezonului au fost depozitate in garde-meuble. Aceste scaune Ludovic al XV-lea timpurii au spatarul tapitat à la reine, cu spatele intr-un panou plat care era de obicei plasat patrat pe perete, astfel incat curbele sinelor superioare sa le completeze pe cele ale panourilor de lemn din spatele lor.

Moda frantuzeasca in scaune, la fel ca in orice altceva, radia de la Paris. De la sfarsitul anilor 1720, scaunele frantuzesti la moda „Ludovic al XV-lea” au fost construite fara spate, ceea ce a interferat cu fluxul unificat al sinelor curbate ale scaunelor in picioarele cabriole care se terminau in general cu rotite.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu