Televiziunea este prezenta in fiecare zi si pe tot parcursul anului, uneori cateva ore, iar alteori… prea mult. Cat de importanta ar trebui sa fie tv pentru noi?
Cate ore pe zi petreci la televizor? Si cate dintre ele sunt cu adevarat productive? Dincolo de faptul ca functia sa principala este de a distra si ne putem relaxa cu orice program, este clar ca nu consumam intotdeauna programe cu adevarat interesante.
Televiziunea este un element de informare, de companie si este un mediu excelent de divertisment si educatie, dar este si suzeta electronica preferata a unor generatii intregi.
Importanta si prezenta televizorului in viata noastra poate fi oarecum ridicata, de aceea este important sa o plasam in locul sau potrivit: ca un dispozitiv de utilizare, si nu ca o dominanta culturala.
Astazi traim intr-o comunitate a carei situatie actuala pare pe jumatate reflectata de televizor. Simtim ca ne lipseste sa ne traim realitatea daca nu suntem atenti la ecran, cunoscand fiecare stire, lupta, unire si comentariu emis prin mijloace electronice.
Si cu siguranta tv-ul este un mijloc de informare si cunoastere a realitatii, dar este doar atat: un mediu, si nu un impositor de opinii. Putem trai fara televizor, este ceva ce trebuie sa ne amintim, sa-l apreciem in momentele de interes real si nu ca o prezenta fantasmagorica constanta in existenta noastra.
Dar putem alege, de asemenea, ce sa urmarim si ce sa nu urmarim si nu intotdeauna sa cadem in programele care sunt cele mai consumate de societate doar pentru ca toata lumea vorbeste despre ele.
TELEVIZIUNEA ESTE UN RELAXANT?
Pentru multi oameni, vizionarea TV este relaxanta. Observati-va cu atentie si veti vedea ca cu cat petreci mai mult timp in fata ecranului, cu atat mai mult activitatea de gandire este redusa… Nu numai ca nu-ti mai amintesti de problemele tale, dar scapi temporar de ganduri si ce ar putea fi mai relaxant decat atat?
Deci, vizionarea TV creeaza spatiu interior? Te face prezent? Din pacate, nu.. Mintea ta este inactiva, dar numai in sensul ca nu produce ganduri. Cu toate acestea, absoarbe continuu gandurile si imaginile care vin prin ecran. Acest lucru induce o pasiva, transa-ca stare de susceptibilitate intensificata, spre deosebire de hipnoza.
Ce serviciu de televiziune alegi ?
Daca esti plictisit de lista de canale pe care o ai deja, acorda o sansa TV Romania unde vei putea vedea totul gratuit mult mai usor. Aici vei gasi o multitudine de noi canale , poti urmari filme cat si emisiunile tale preferate de oriunde din lume. Nu trebuie sa fii in Romania pentru a urmari asa ca asta e cu siguranta un avantaj pe care nu il poti avea cu ceilalti operatori de tv.
Un film bun sau o emisiune amuzanta te pot destinde la final de zi cand ajungi obosit dupa job asa ca alege optiunea de a avea la indemana multe canale tv , perfecte pentru intreaga familie, inclusiv pentru cei mai mici din casa ! Poti vedea inclusiv pe telefon , tableta sau laptop, asa ca nu vei fi legat de televizor o zi intreaga, daca vrei sa iesi din casa !
Aspecte din istoria televiziunii
Televiziunea digitala (DTV) este transmisia audio si video prin semnal procesat digital si multiplexat, spre deosebire de semnalele total analogice si separate de canale utilizate de televiziunea analogica . Televizorul digital poate suporta mai multe programe in aceeasi latime de banda a canalului. Este un serviciu inovator care reprezinta prima evolutie semnificativa in tehnologia televiziunii de la televiziunea color in anii 1950.
Radacinile televizorului digital au fost legate indeaproape de disponibilitatea computerelor ieftine si performante. Abia in anii 1990 televiziunea digitala a devenit o posibilitate reala.
La mijlocul anilor 1980, firma japoneza de electronice de larg consum Sony Corporation a dezvoltat tehnologia HDTV si echipamentele pentru inregistrare la o astfel de rezolutie, iar formatul analogic MUSE propus de NHK , un radiodifuzor japonez, a fost vazut ca un pacedetter care ameninta sa eclipseze companiile electronice din SUA.
Sistemul Sony a produs imagini la rezolutie de 1125 de linii (sau in termeni digitali, 1875×1125, aproape de rezolutia videoclipurilor Full HD) Pana in iunie 1990, standardul japonez MUSE – bazat pe un sistem analogic – a fost primul dintre cele mai mult de 23 de concepte tehnice diferite luate in considerare.
Apoi, o companie americana, General Instrument, a demonstrat fezabilitatea unui semnal de televiziune digitala. Aceasta descoperire a avut o importanta atat de mare incat FCC a fost convinsa sa-si amane decizia privind un standard ATV pana cand un standard bazat digital ar putea fi dezvoltat.
In martie 1990, cand a devenit clar ca un standard digital era fezabil, FCC a luat o serie de decizii critice. In primul rand, Comisia a declarat ca noul standard ATV trebuie sa fie mai mult decat un semnal analogic imbunatatit, dar sa poata furniza un semnal HDTV autentic cu rezolutia de cel putin doua ori a imaginilor de televiziune existente.
Apoi, pentru a se asigura ca telespectatorii care nu doreau sa cumpere un nou set de televiziune digitala sa poata continua sa primeasca emisiuni de televiziune conventionale, a dictat ca noul standard ATV trebuie sa poata fi „simulcast” pe diferite canale. Noul standard ATV a permis, de asemenea, ca noul semnal DTV sa se bazeze pe principii de proiectare complet noi.
Desi este incompatibil cu standardul NTSC existent, noul standard DTV ar putea incorpora multe imbunatatiri.