Definitia telefonului mobil si functiile acestuia

Telefonul mobil este un dispozitiv electronic wireless care permite accesul la reteaua de telefonie celulara sau mobila. Se numeste celular din cauza antenelor repetoare care alcatuiesc reteaua, fiecare dintre acestea fiind o celula, desi exista retele de telefonie mobila prin satelit.

Principala caracteristica si avantajul unui telefon mobil este portabilitatea acestuia, care va permite sa comunicati de aproape oriunde.

Functiile unui telefon mobil

Desi functia sa principala este comunicarea vocala, la fel ca telefonul conventional, dezvoltarea sa rapida a incorporat alte functii, cum ar fi camera foto, agenda, accesul la Internet, redarea video si chiar GPS si mp4 player.

Primul antecedent al unui telefon mobil este de la compania Motorola, cu modelul sau DynaTAC 8000X. Modelul a fost proiectat de inginerul Motorola Rudy Krolopp in 1983. Modelul cantarea putin sub un kilogram si valora aproape 4.000 de dolari. Intra pe Tozmobile.ro pentru a vedea mai multe modele de telefoane.

Cine a inventat telefonul?

Alexander Graham Bell si Elisei Grey au fost mult timp considerati inventatorii telefonului, ceea ce este complet fals.

Cei doi au fost primii care au brevetat inventia in 1876, dar in realitate cel care a conceput si proiectat primul dispozitiv, sub numele de „teletrofon”, a fost Antonio Meucci in 1854.

Aceasta confuzie a fost clarificata de Congresul SUA in 2002 si se datoreaza faptului ca Meucci nu dispunea de mijloacele financiare pentru a oficializa brevetul in fata guvernului SUA, putand sa-l prezinte doar cu o scurta descriere.

Interesant este ca in 1861 Johan Philipp Reis a inventat un alt prototip independent, dar nici nu l-a putut breveta la timp.

De ce a fost inventat telefonul?

Relatarea inventiei telefonului sugereaza ca Meucci a vrut sa-si conecteze biroul de la parterul casei sale, cu dormitorul in care sotia sa s-a odihnit imobilizata de reumatism.

Saracia in care traia inventatorul italiano-american l-a impiedicat sa o breveteze la timp, trebuind sa se multumeasca cu un fel de observatie care, in plus, a fost pierduta intentionat in oficiul de brevete.

Cand compania lui Graham Bell a brevetat-o in locul sau in 1876, Meucci a initiat o serie de procese pentru a-si revendica creierul.

Cu toate acestea, deficientele sale cu limba si reteaua complexa de mita si manipulari mafiote ale marii companii a lui Bell l-au impiedicat sa reuseasca intr-o serie de procese, in ciuda faptului ca toate instantele au recunoscut irefurarea probelor sale.

Meucci a murit sarac si amar cativa ani mai tarziu, iar inventia sa nu va fi recunoscuta decat un secol si jumatate mai tarziu.

Cum functioneaza telefonul?

Telefoanele, in principiu, functioneaza prin transformarea impulsurilor electrice in unde sonore si invers.

Pentru a face acest lucru, au folosit doua circuite care functioneaza in acelasi timp: unul participa la conversatie (partea analogica a dispozitivului) si altul care se ocupa de apelare si apel. Este convenabil sa le vedeti separat.

Circuit de conservare. Este alcatuit din patru componente: o casca, un microfon din carbon, o bobina hibrida si o impedanta de 600 ohmi, cel putin la modelele traditionale de telefoane.

Cum iti poti conserva telefonul?

Telefonul s-ar putea incalzi de la caldura corpului, de perne si paturi, de puterea de la cardul de incarcare si chiar de aplicatiile care ruleaza in fundal. Toate acestea combinate au potentialul de a va supraincalzi telefonul, cauzand deteriorarea hardware-ului si, mai important, actionand ca o raspundere pentru siguranta dumneavoastra in timpul somnului.

Pastrarea telefonului la o temperatura sigura este vitala pentru prelungirea duratei sale de viata. Supraincalzirea poate duce la probleme legate de lungimea bateriei, probleme de alimentare si deteriorari hardware. Desi temperaturile extrem de scazute pot sa nu provoace aceleasi daune interne, ele pot inca deteriora bateria.

In ambele situatii, majoritatea smartphone-urilor vor incerca sa se inchida automat inainte de a avea loc vreo daune reala. In ciuda acestui fapt, cel mai bine este sa va pastrati telefonul la temperaturi moderate.

Asigurati-va ca va asezati telefonul in locuri sigure, plate atunci cand nu il utilizati. Mentinerea smartphone-ului in centrul unei suprafete la inaltimea taliei, unde este ferit de caderi lungi si, de asemenea, ferit de copiii mici si animalele de companie este unul dintre cele mai bune locuri de ales.

Daca nu aveti nevoie de telefon, incercati sa-l lasati in masina sau acasa. Camerele de pe smartphone-urile noastre ne fac sa vrem sa le ducem in fiecare aventura interesanta, dar uneori cea mai sigura optiune este sa le lasam in urma.

Desi ar putea fi distractiv sa-ti aduci telefonul la plaja, astfel incat sa poti face niste poze dragute cu prietenii tai, apa sarata, soarele si nisipul nu sunt grozave pentru sanatatea unui smartphone.

Micile modificari aduse metodei de incarcare pot face o diferenta majora asupra duratei de viata a telefonului. Multi oameni nu stiu ca este de fapt posibil sa supraincarcati un smartphone tinandu-l in priza dupa ce este complet incarcat.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu