Definitia cardiologiei – ce este cardiologia?

Cardiologia este specializarea medicinei axata pe analiza inimiiCardiologii, prin urmare, pot face diagnostice si pot indica tratamente legate de tulburarile acestui organ.

Desi cerintele variaza in functie de tara, cardiologii sunt de obicei medici si chirurgi care efectueaza apoi specializarea corespunzatoare. Un expert in cardiologie trebuie sa fie capabil sa ingrijeasca pacientii cu orice tip de problema cardiaca si sa indeplineasca sarcini preventive pentru a minimiza aparitia acestui tip de boala.

Exista multe tulburari care pot afecta inima. La nivel general, vorbim de insuficienta cardiaca atunci cand inima nu este capabila sa pompeze sangele necesar pentru buna functionare a corpului sau ca poate face acest lucru, dar cu pretul altor tulburari.

Cardiologia, in acest cadru, poate diagnostica insuficienta cardiaca si poate indica tratamente in functie de caracteristicile pacientului. Infarctul miocardic acutangina pectoralaendocardita, fibrilatia ventriculara si fibrilatia atriala se numara printre procesele studiate si tratate prin cardiologie.

Pentru a stabili un diagnostic, specialistul in cardiologie poate indica diverse studii, cum ar fi o electrocardiogramao ecografie Doppler, testul Holter (care asigura monitorizarea neintrerupta a pacientului timp de 24 de ore), testul de masa vasculant, testul de ergometrie (sau stres), controlul ambulatoriu al tensiunii arteriale, testul de inclinare si studiile de sensibilizare cu medicamente.

Procedurile comune de tratament includ bypassangioplastie si implantarea stentului.

Atunci cand o persoana decide sa inceapa sa faca o activitate sportiva, se recomanda sa mearga la un medic pentru a-si monitoriza starea fizica. In acest cadru, o consultare cu un expert in cardiologie este adesea sugerata pentru a determina daca inima  functioneaza corect si ar fi capabila sa reziste efortului.

Este important sa retineti ca domeniul cardiologiei este complex si, prin urmare, este obisnuit ca cardiologii sa aleaga una dintre mai multe subspecializari pe care sa-si concentreze cariera.

In acest context gasim domenii precum cardiologie nucleara, cardiologie interventionala, electrofiziologie cardiaca, reabilitare cardiaca, ecocardiologie, tulburari de ritm cardiac, unitate coronariana si terapie intensiva cardiologie.

Dupa cum s-a mentionat mai sus, aceasta este una dintre numeroasele ramuri ale medicinei. In functie de tara, exista mai multe cerinte pentru a absolvi cardiologia. O diploma de licenta in medicina si chirurgie este de obicei necesara inainte de a urma studii in specialitate, care dureaza de obicei aproximativ cinci ani.

De-a lungul procesului de formare academica, cardiologii aspiranti trebuie sa abordeze diverse aspecte care sunt legate de specialitate, printre care se numara urmatoarele:

* Medicina spitaliceasca: acopera ingrijirea pacientilor care au fost internati intr-un centru de sanatate, precum si ingrijirea in ambulatoriu sau in ambulatoriu, pentru cei care merg la consultatie, dar apoi nu trebuie sa ramana in spital;

* ingrijire de urgenta sau acuta pentru care tratamentul nu poate fi intarziat;

* Cardiologie clinica: acestea sunt toate subiectele care se refera la lucrul direct cu pacientii si caile posibile atunci cand se apropie de fiecare caz in parte. Poti intra aici pentru consultatii cardiologie Bucuresti.

* Ingrijire pre- si post-operatorie: Pentru a minimiza riscurile chirurgicale, este necesar sa se efectueze o evaluare cardiologica inainte de orice operatie. In acelasi mod, ingrijirea postoperatorie este foarte importanta pentru o recuperare adecvata;

* Cardiologie preventiva: studiaza masurile pe care profesionistii trebuie sa le ia pentru a preveni aparitia bolilor avute in vedere in aceasta ramura a medicinei.

De ce este recomandat sa ai grija de inima ta?

Niciodata nu este prea tarziu sa adopti obiceiuri sanatoase care iti pot imbunatati calitatea vietii. Exercitiile fizice regulate, socializarea, o dieta sanatoasa si mentinerea legaturii cu comunitatea dvs. va pot imbunatati sanatatea generala si va pot reduce riscul de probleme cardiace.

Iata cateva sfaturi de viata sanatoasa pentru a va ajuta sa invatati sa aveti grija de inima voastra si sa tineti la distanta bolile de inima:

Fa sport regulat. Ramai activ te va mentine mai sanatos pe masura ce imbatranesti. Exercitiile regulate reduc stresul, intaresc muschii, imbunatatesc mobilitatea si tin de excesul de greutate. Alegeti activitati de care va bucurati fie singur, fie cu prietenii, astfel incat sa veti fi inspirat sa tineti pasul cu regimul de exercitii.

Mananca sanatos. O dieta sanatoasa pentru inima, constand din carne slaba, fructe, legume, peste, leguminoase si alimente bogate in fibre, va va imbunatati, de asemenea, sanatatea in varsta de varsta. Retineti ca metabolismul incetineste pe masura ce inaintati in varsta, asa ca incercati sa mentineti o dieta echilibrata care sa va ajute sa va mentineti la un nivel bun de greutate.

Renuntati la fumat.  Un stil de viata fara fumat reduce foarte mult riscurile de boli de inima.

Cand ai grija de inima ta, intregul tau corp beneficiaza. Cand inima ta este sanatoasa, toate aspectele sanatatii tale fizice vor fi si ele. O inima sanatoasa inseamna o calitate mai buna a vietii si ne permite sa functionam cel mai bine.

Consumul de vitamine si minerale de care inima ta are nevoie ofera fundatia pentru o inima sanatoasa. Alimentele care sustin sanatatea inimii prin reducerea colesterolului, scaderea tensiunii arteriale si reducerea inflamatiei includ:

  • Ovaz si orz
  • Peste gras
  • Nuci si seminte
  • Sfecla
  • Avocado
  • Ulei de masline
  • Leguminoase
  • Lactate cu continut scazut de grasimi

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu