De ce sa cumperi un apartament in Bucuresti?

Imobilul buy-to-let este un fel de investitie care functioneaza destul de simplu: cumperi o proprietate si o inchiriezi pentru a castiga bani de la chiriasi. Fie ca este vorba de o casa rezidentiala sau de un spatiu comercial, investitiile de tip buy-to-chirie sunt o practica obisnuita pe piata imobiliara de zeci de ani.

S-ar putea sa doriti sa alegeti acest tip de investitie, deoarece pare mult mai sigura decat, sa zicem, actiunile si bursa, este foarte mult pe termen lung si ar putea aduce un potential profit bun. Cu toate acestea, exista unele riscuri pe care ar trebui sa le luati in considerare, cum ar fi scaderea preturilor in caz de recesiune globala, chiriasi rai, dezastre naturale sau alte schimbari sociale si urbane complexe care ar putea face anumite zone mai putin atractive pentru chiriasi. Poti gasi apartamente lux Nord pentru a investi in ele.

Care Sunt „Semnele” Unei Bune Investitii De Tip Buy-To-Let?

In ciuda unor incertitudini, oamenii investesc in imobiliare; este considerata o investitie cu risc scazut si o modalitate de a obtine un randament ridicat din chirie si cresterea valorii proprietatii.

Pentru o buna investitie imobiliara de tip buy-to-let, ar trebui sa urmariti indeaproape piata imobiliara locala si sa vedeti cele mai importante tendinte si daca piata da semne de posibil colaps. De exemplu, piata imobiliara din Bucuresti a avut un crash masiv in 2008, impreuna cu restul lumii, preturile scazand masiv in acel moment. De atunci, insa, lucrurile au fost in plina expansiune in capitala Romaniei.

De asemenea, este important sa respectati reglementarile locale, cum ar fi impozitele pe profitul chiriei. De asemenea, costurile de intretinere si gestionarea proprietatii sunt alti factori importanti.

Bucurestenii sunt gata sa plateasca cu aproape 30% mai mult pe chiria unui apartament daca acel apartament este aproape de metrou sau de centrul orasului. De asemenea, exista anumite zone in care spatii de birouri sunt ridicate peste noapte si in care dezvoltatorii imobiliari au inceput sa construiasca apartamente rezidentiale pentru a profita de valul de dezvoltare. Cumpararea in aceste zone „fierbinte” ar putea insemna, de asemenea, chirii mai mari si chiriasi mai usor de gasit.

Principalele Avantaje Ale Bunurilor Imobiliare Buy-To-Rent Din Bucuresti

Exista multe avantaje pentru a investi in proprietati de tip buy-to-chirie in capitala Romaniei. Un avantaj major este cresterea preconizata a investitiilor. Jucatorii mari de pe piata imobiliara pariaza bani mari pe Bucuresti si asta face si preturile sa boomeze. Sa vedem cateva fapte!

Piata Imobiliara Din Bucuresti Si Perspective

Pretul garsonierelor rezidentiale si apartamentelor cu un dormitor a crescut cu 3% in anul precedent, in timp ce pretul caselor rezidentiale a crescut cu 10% in 2019. Aceasta este o crestere destul de mare daca luati in considerare intervalul de timp si procentul.

Majoritatea agentilor imobiliari din Bucuresti sustin ca numarul tranzactiilor imobiliare a fost pe un trend ascendent anul trecut si ca exista perspective mari ca acestea sa continue sa creasca si in 2020.

Principala sursa a acestei clatinari pe piata imobiliara rezidentiala si preocuparea generala este in mare parte din cauza programului guvernamental „Prima casa”, care permite tinerilor sa cumpere o casa sau un apartament cu ajutorul financiar al guvernului. In 2020, se discuta despre un grant mare de la guvern. Cu toate acestea, preturile sunt in continuare in crestere, iar investitiile de tip buy-to-let sunt inca in crestere.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu