Cum poți duce un stil de viață sănătos cu un buget limitat de student? Top 3 sfaturi pentru a face economie la mâncare

Fotografie de Huy Phan pe Pexels.com  

Viața de student poate fi costisitoare, iar mulți aleg să apeleze la mâncare ieftină sau de tip fast-food. Cu toate acestea, mâncarea nesănătoasă poate avea multe efecte nocive asupra corpului tău. Poți deveni mai obosit, îți scade puterea de concentrare și îți pierzi cheful de viață. Însă, există câteva modalități prin care poți mânca ieftin și sănătos. În articolul de azi îți prezentăm sfaturi care te vor ajuta să adopți o dietă echilibrată cu un buget de student.

Iată cum poți beneficia de o dietă sănătoasă cu un buget de student:

  1.     Planifică-ți mesele în avans

Primul pas este să-ți planifici mesele în avans. Aceasta este o modalitate prin care poți stabili exact ce vei mânca la fiecare masă, iar astfel poți folosi ingredientele pe care le ai în frigider fără a le lăsa să expire. În plus, poți găti în cantități mari, iar mai apoi să-ți împarți hrana în porții pentru mai multe mese. Astfel, vei avea mereu mâncare gata pregătită la îndemână și vei evita tentația de a comanda mâncare fast-food sau de a cumpăra gustări nesănătoase în grabă.

  1.     Cumpără multe legume și fructe

Următorul pas este să cumperi multe legume și fructe. Acestea au de cele mai multe ori un preț accesibil și sunt pline de vitamine și substanțe nutritive care îți vor asigura energia zilnică. Optează pentru legume BIO de la Auchan cu ajutorul cărora poți prepara mese delicioase și nutritive. Alege să îți faci smoothie-uri în fiecare dimineață pentru a beneficia de un mic dejun sănătos și plin de vitamine, care te va energiza pentru o zi la facultate. Apoi, mai poți prepara tocănițe de legume, paste cu legume sau supe creme care se fac extrem de ușor și sunt foarte sănătoase.

  1.     Gătește acasă în loc să mănânci în oraș

Un alt sfat pentru un student care vrea să facă economii este să gătească acasă în loc să mănânce în oraș. Acasă te poți bucura de preparate delicioase pe care le poți învăța de pe Internet. În acest fel vei ști exact ce ingrediente să pui și vei evita substanțele toxice și nocive din preparatele de tip fast-food. Încearcă să-ți planifici mesele astfel încât să gătești acasă cât mai des posibil și să eviți să comanzi sau să mănânci în oraș în mod regulat. Investește în câteva ingrediente de bază și învață să gătești rețete simple și gustoase.

În concluzie, chiar dacă ești student și ai un buget redus, este important să-ți pui sănătatea pe primul loc. Începe prin a-ți planifica mesele în avans, apoi cumpără-ți multe legume și fructe și gătește acasă în loc să mănânci în oraș. Toate aceste sfaturi te vor ajuta să devii mai responsabil și mai conștient de ceea ce mănânci și să-ți clădesti niște obiceiuri sănătoase care să pună bazele unui stil de viață sănătos ca adult.

Prec.

Urm.