Atunci când alegi ce tip de piscină se potriveşte casei tale, trebuie să cunoaşti avantajele şi dezavantajele fiecărui model. Iată mai jos principalele avantaje şi dezavantaje ale unei piscine din beton.
Personalizare completă a dimensiunii și formei
Posibilitatea de a da practic orice dimensiune și formă piscinei tale este avantajul numărul unu al piscinelor din beton. Deoarece piscina este formată din oțel peste care este turnat betonul, capacitatea de personalizare este infinită. Desigur, acest lucru vine cu un preț semnificativ, dar cineva care caută personalizare completă poate să nu fie preocupat de cost.
Durabilitate
Piscinele din beton sunt foarte durabile. Nu trebuie să îţi faci griji că animalul de companie provoacă o scurgere atunci când zgârie treptele piscinei. Da, piscina din beton este prietenoasă cu animalele. Îţi poți lua câinele la înot și nu trebuie să îți faci griji că vei deteriora piscina.
Cea mai scumpă piscină
Piscinele din beton sunt de departe cele mai scumpe piscine. Ele costă mai mult atât în etapa construirii, cât şi în cea a întreţinerii. Piscinele din beton necesită întreținere riguroasă, fiind predispuse la pătare pe fund și pe părțile laterale dacă nu este echilibrată şi menţinută chimia apei. Costurile spălării cu acid și refacerii suprafeței au un preț ridicat, costând astfel mai mult în timp.
Costuri ridicate de întreținere
Indiferent dacă angajezi un profesionist sau te ocupi singur de întreținere, piscinele din beton necesită cea mai mare întreținere dintre toate tipurile de piscine îngropate. Odată ce proiectul este finalizat, trebuie pus în aplicare un plan de întreținere regulat pentru a menține integritatea suprafeței piscinei. Betonul este foarte poros și, dacă nu este gestionat corespunzător, se va păta și se va deteriora rapid.
Mai multe substanțe chimice
Chimia apei este o componentă integrantă a întreținerii continue a piscinelor din beton. Utilizarea substanțelor chimice și echilibrarea lor corectă este vitală; în caz contrar, este inevitabilă deteriorarea suprafeței interioare a piscinei, ceea ce duce la o reparație costisitoare.
Datorită porozității betonului, acesta necesită mai multe substanțe chimice pentru întreținere decât căptușeala de vinil sau piscinele din fibră de sticlă. Betonul crește în mod natural alcalinitatea apei (pH), ceea ce necesită adăugarea continuă de acid pentru a menține un echilibru stabil al pH-ului.
Suprafață interioară abrazivă
Ai înotat vreodată într-o piscină de beton și ai găsit că este foarte aspră pentru picioare? Piscinele din beton au fundul și părțile laterale abrazive care nu sunt la fel de netede ca piscinele din fibră de sticlă sau din vinil. Când vine vorba de confort, nimic nu este mai neted decât o piscină din fibră de sticlă, iar vinilul vine pe locul doi.
Suprafața grosieră este, de asemenea, dură pentru aparatele automate de curățat pentru piscine, ducând la uzura acestora mult mai devreme.
Cel mai lung timp de instalare
În comparație cu alte tipuri de piscine, instalarea unei piscine din beton ar putea dura de până la trei ori mai mult. Acest proces este foarte obositor și poate epuiza o familie care este entuziasmată și abia așteaptă să înoate în noua piscină.