Cele mai importante motive pentru care luminile din casa pot incepe sa palpaie

Cele mai importante motive pentru care luminile din casa pot incepe sa palpaieAtunci cand electricitatea a fost descoperita pentru uz casnic in 1882, a devenit o parte integranta a vietii. Un exemplu poate fi ca in medie, cele peste 300 de milioane de case din America consuma fiecare peste 10.500 kWh de energie in fiecare an.

Acest lucru ne ofera posibilitati nelimitate in viata noastra de zi cu zi si, prin urmare, este foarte important sa avem un sistem electric bun. Daca luminile  continua sa palpaie, acest lucru ar putea indica faptul ca ceva nu este in regula in casa ta. De cele mai multe ori problema nu este la corpuri de iluminat ci la sistem in sine.

Exista o multime de motive pentru care s-ar putea intampla acest lucru. Doriti sa aflati mai multe despre motivele pentru care palpaie luminile casei  si cum sa le remediati? Atunci ati ajuns la locul potrivit!

Cititi mai departe pentru a afla tot ce trebuie sa stiti despre luminile palpaitoare si ce puteti face pentru a le remedia!

De ce luminile tale continua sa palpaie?

Luminile din casa fac parte dintr-o retea electrica mult mai mare in cladire si in cartier. Din acest motiv, un bec care palpaie in casa ta poate fi un semn al mai multor probleme diferite.

Unele cauze minore ale becurilor care palpaie sunt:

  • Probleme cu becul in sine
  • O priza care nu mai functioneaza bine
  • Un intrerupator sau un dispozitiv defect
  • Probleme cu tensiunea generate de retea

Vom analiza mai atent fiecare dintre aceste probleme, dar toate sunt destul de usor de rezolvat. Cu toate acestea, atunci cand luminile casei palpaie, acest lucru poate fi, de asemenea, o indicatie a unei probleme electrice mai grave, cum ar fi:

  • Tensiune cu fluctuatii
  • Probleme cu transformatoarele de cartier comune
  • Cabluri libere sau cabluri invechite
  • Probleme cu furnizorul de servicii electrice
  • Probleme legate de conexiunea prin cablu principala sau de contor
  • Probleme senzoriale de suprasarcina pe circuit

Identificarea cauzei becurilor care palpaie poate necesita un proces de eliminare. Pentru a intelege mai mult acest lucru, sa aruncam o privire mai atenta la fiecare dintre cauzele care fac ca becurile sa palpaie in casa.

Probleme cu becurile

Daca doar una dintre lumini palpaie, atunci primul loc de verificat sunt  becurile. Acest lucru sugereaza ca problema este izolata la un singur accesoriu sau bec.

S-ar putea ca becul sa se fi slabit in priza de-a lungul timpului si sa-si fi pierdut conexiunea cu clapeta de priza. Cand acest lucru se intampla, becul va incepe sa palpaie.

Puteti verifica acest lucru prin oprirea luminii si prin strangerea becului din priza. Daca acest lucru nu face diferenta atunci cand reporniti lumina, incercati sa inlocuiti complet becul.

Diferite tipuri de becuri sunt, de asemenea, mai predispuse sa palpaie decat altele. Becurile fluorescente, de exemplu, sunt bine cunoscute pentru faptul ca palpaie la temperaturi mai scazute. Deci, daca becurile tale palpaie mai mult iarna, atunci este perfect normal.

Daca utilizati becuri cu LED-uri cu lumini de  comutatoare, puteti sa va confruntati si cu unele palpairi. Acest lucru se intampla deoarece intrerupatoarele de reglare functioneaza cel mai bine cu becurile reglabile.

Daca o lampa din casa ta palpaie, atunci aceasta ar putea fi o problema cu stecherul care se conecteaza la priza de perete. Cel mai rapid mod de a verifica daca problema este cu lampa este deconectand-o si testand o lampa diferita in priza respectiva. Daca noua lampa functioneaza bine in priza, atunci problema este cu vechea lampa. Dar daca ambele palpaie, probabil ca aveti o problema cu priza sau o problema in circuitul electric.

Luminile intermitente sunt o  problema electrica obisnuita in casele vechi, deoarece conexiunea  se poate relaxa in timp. Daca exista o conexiune defectuoasa intre lumina  si comutatorul acesteia, atunci acest lucru provoaca adesea palpaire.

Puteti verifica aceasta conexiune apasand comutatorul sau pornind-o si oprindu-o lent. Daca acest lucru face ca becul sa palpaie, atunci poate exista o legatura slaba intre cele doua.

In acest caz, va trebui sa inlocuiti comutatorul in sine. Ar trebui sa primiti ajutor pentru a face acest lucru, cu exceptia cazului in care aveti o pregatire electrica adecvata. Ultimul lucru pe care vreti sa faceti lucrurile sa functioneze si mai rau decat o fac deja.

Este posibil sa observati ca exista un model in modul in care luminile palpaie. Acest lucru se intampla adesea atunci cand tensiunea din becuri fluctueaza sau scade brusc.

Semnele care indica faptul ca este posibil sa aveti o problema de fluctuatie a tensiunii in casa  includ:

  • Luminile palpaie la scurt timp dupa ce porniti un alt aparat electric (adesea unul care consuma multa energie);
  • Palpairea luminii continua o perioada de timp dupa ce ati oprit aparatul (pana cand tensiunea poate creste din nou in bec);
  • Luminile tale se estompeaza imprevizibil sau intr-un mod la care nu te astepti;
  • Luminile tale se aprind foarte intens;

Aceste  semne sugereaza ca exista o alta cauza a problemelor de tensiune undeva in casa ta.

Prec.

Urm.

1 Comentariu

  1. Am un generator de curent.de 0800w și asi vrea sa știu de ce pilpîie becurile ,becuri economice cu led după nici o lună de funcționare? .

Introdu Comentariu