Tot ce este necesar sa stim despre pietrele semipretioase si pretioase

Tot ce este necesar sa stim despre pietrele semipretioase si pretioaseDupa cum bine se stie, imaginea conteaza foarte mult in zilele noastre, iar din acest motiv toata lumea pune mare pret pe articolele de vestimentatie pe care le poarta in viata de zi cu zi, dar si la diferite evenimente de o importanta majora.

Atat barbatii cat si femeile isi indreapta atentia spre tot felul de bijuterii pe care aleg sa le poarte pentru a-si completa tinutele. Barbatii au mai putine optiuni in ceea ce priveste bijuteriile, insa reprezentantele sexului frumos au foarte multe optiuni.

Cel mai adesea, acestea isi indreapta atentia catre cercei, care pot fi simpli sau prevazuti cu tot felul de pietre semipretioase sau cu pietre pretioase. Exista doamne si domnisoare carora le face placere sa poarte lantisoare prevazute cu astfel de pietre.

Inelele sunt bijuterii renumite datorita pietrelor pe care le au, si care le scot foarte mult in evidenta, insa si bratarile sunt bijuterii pe placu femeilor. Exista atat de multe modele de bratari dama care pot fi prevazute cu astfel de pietre, incat femeilor le este destul de dificil sa se decida.

Este si firesc acest lucru in conditiile in care exista atat de multe pietre, iar de multe ori se creaza adevarate confuzii in ceea ce priveste termeni de piatra pretioasa si piatra semipretioasa.

Vom discuta in continuare despre aceste pietre, deci cu siguranta trebuie sa aflati mai multe detalii, asa ca va recomandam sa cititi pana la final.

Exista pietre pretioase precum diamantul, rubinul, safirul sau smaraldul si pietrele semipretioase. Pietrele pretioase au o traditie indelungata, au culori extraordinare si o stralucire pretioasa. De asemenea, sunt extrem de rare, ceea ce face ca, in majoritatea cazurilor, pretul sa creasca.

Diferenta dintre o piatra pretioasa si o piatra semipretioasa este adesea descrisa cu legende si adevaruri pe jumatate. Aici sunt deseori raspandite erori. Acest articol discuta despre cum sa distingem intre mit si realitate.

De multe ori se presupune in mod gresit ca diferenta reala dintre o piatra pretioasa si o piatra semipretioasa provine dintr-o traditie veche de secole. In realitate, pe de alta parte, exista o singura inovatie care se refera la secolul al XIX-lea.

Termenul de „piatra semipretioasa” poate fi datat doar in 1858. Aici se explica mai in detaliu ca o piatra semipretioasa are „ o valoare comerciala mai mica decat o piatra pretioasa”.

In plus, se presupune in mod gresit ca lista celor patru pietre pretioase are o istorie lunga. In realitate, exista alte pietre pretioase interesante pe aceasta lista. De exemplu, perla sau opalul sunt intotdeauna afisate in aceasta lista.

O piatra pretioasa foarte importanta, de asemenea, inclusa in lista este ametistul, a carui istorie se intoarce in Grecia antica. Ametistul a fost adaugat la lista pietrelor semipretioase numai atunci cand au fost gasite numeroase depozite ale acestei pietre pretioase in Brazilia si Uruguay.

Cand vine vorba de pietre pretioase, diamantul este mentionat in majoritatea legendelor. Cu toate acestea, aceste pietre sunt de natura moderna si nu de pe vremuri. Din punct de vedere istoric, pietrele precum safirul si rubinul valorau de obicei mai mult decat diamantul. Diamantul nu era la fel de rar pe atunci ca acum.

Cu toate acestea, acest fapt s-a schimbat in secolul al XX-lea. Responsabil pentru acest lucru de exemplu, a fost gasirea unui depozit mare de diamante de calitate in Africa de Sud, care pot fi folosite pentru productia de bijuterii.

Valoarea diamantului a crescut pana la varful pietrei pretioase si a devenit foarte populara printre colectionari, iubitori de bijuterii si dealeri.

In secolul al XIX-lea, in mare parte, s-au extras doar cantitati foarte mici de diamante in intreaga lume. Asa ca a devenit din ce in ce mai popular si valoros. Diamantele de inalta calitate nu sunt de fapt neobisnuite.

Diamantul si utilizarea acestuia ca piatra pentru crearea inelelor de logodna, au fost determinate de numeroase campanii publicitare ale Beer Group.

Cunoscutul si faimosul slogan „Diamantele sunt pentru totdeauna” se aplica si in zilele noastre. „Diamantul de logodna” care este piatra folosita pentru crearea inelelor de logodna, este considerat un ritual pentru casatorie si a fost mult timp necunoscut ca atare in lume.

Pozitia speciala a diamantului ca piatra pretioasa se datoreaza in mare masura monopolului si tehnologiei sociale, iar acum popularitatea inelelor de logodna cu diamante este imensa.

Pe lista asa numitelor pietre semipretioase sunt incluse de exemplu, alexandritul, granatul dematoid, citrinul, perla, turmalina roz, topazul, granatul tsavorit sau tanzanitul. Aceste pietre semipretioase pot fi la fel de scumpe in zilele noastre ca un safir sau un rubin, de exemplu. In plus, turmalina, acvamarina, plus multe altele. Preturile acestor pietre pot fi foarte mari.

Se poate observa ca diferenta dintre pietrele pretioase si semipretioase si-a pierdut sensul. In prezent, se are in vedere eliminarea desemnarii acestor doi termeni, astfel incat clientii si colectionarii sa fie mai putin confuzi. De exemplu, American Gem Trade Association (AGTA) doreste ca toate pietrele sa fie cuprinse in aceiasi categorie, numindu-se pietre pretioase.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu