Exista o multime de specialiste care lucreaza la cele mai renumite saloane de infrumusetare din Romania dar si din strainatate, care recomanda pentru clientele lor un tratament Macadamia, care poate calma, netezi si adauga stralucire parului atunci cand este aplicat local.
Acesta este si motivul datorita caruia, uleiul de Macadamia de exemplu, este un ingredient de baza in foarte multe produse destinate ingrijirii pielii, iar in randurile care urmeaza ale acestui articol, vom discuta despre acest ulei care este de o calitate incredibila.
Asadar, daca vi s-a recomandat sa folositi un tratament Macadamia sau daca ati citit despre uleiul de Macadamia dar nu aveti prea multe cunostinte despre acesta, cu siguranta este foarte important sa ramaneti in continuare alaturi de noi, si sa cititi pana la final acest articol. Toate informatiile pe care le veti descoperi, va vor fi de mare ajutor.
Asadar, indiferent de varsta sau tipul de piele, uleiurile sunt un aliment minunat pentru piele. Cand sunteti tanar, pielea dvs. emana o luminozitate si este frumos placuta datorita abundentei uleiurilor naturale. Pe masura ce imbatraniti, rotatia celulelor dvs. scade, la fel si capacitatea pielii dvs. de a produce ulei.
O aplicare topica a uleiurilor este o componenta esentiala a ingrijirii pielii care sfideaza varsta. Uleiurile sunt deosebit de utile si actioneaza ca un purtator pentru alte ingrediente cheie, si are un rol foarte important in ceea ce priveste imbunatatirea functiei barierei lipidice, care mentine pielea umeda si hidratata.
Dar nu toate uleiurile sunt create egale. Au diverse evaluari pe scara comedogena, care reprezinta o masura a probabilitatii ca uleiurile pe care le folositi, sa va infunde porii.
- Evaluare comedogena de 0 – acest ulei nu infunda porii.
- Evaluare comedogena de 1 – usoara sansa ca uleiul va infunda porii.
- Evaluare comedogena de 2 – pentru majoritatea oamenilor, uleiul nu va infunda porii.
- Evaluare comedogena de 3 – unii oameni se vor simti bine folosind acest ulei, dar multi vor incepe sa se confrunte cu aparitia de cosuri sau acnee din cauza porilor infundati.
- Evaluare comedogena de 4 – majoritatea oamenilor vor dobandi rapid acneea si cosurile cu acest ulei, in functie de tipul de piele.
- Evaluare comedogena de 5 – practic este evaluarea garantata pentru a crea o izbucnire a acneei si cosurilor. Foarte putini oameni pot tolera aceste uleiuri pe piele.
Unii oameni jura ca nu folosesc altceva decat ulei de nuca de cocos pe piele si trebuie sa ma intreb ce se intampla acolo, deoarece uleiul de nuca de cocos este extrem de comedogen (4 la 5 pe scara). Iti va infunda porii si te va face sa izbucnesti in cele din urma daca tot ce folosesti. Daca nu, atunci ai noroc.
Este un ulei care este OK pentru utilizarea zilnica pe restul corpului si ca emolient adaugat intr-o formulare faciala, dar ca singura forma de hidratare pentru fata, reprezinta cu siguranta un produs care poate provoca acnee si cosuri.
Unul dintre uleiurile noastre preferate este macadamia, care este un ulei fantastic extras din carnea nucii. Este de 2 pana la 3 la scara comedogena, astfel incat majoritatea oamenilor considera ca pielea lor tolereaza bine un tratament macadamia. Nu numai ca maca-urile sunt delicioase de mancat, dar pielea noastra absoarbe cu fericire proprietatile benefice ale acestui ulei.
Arborele de macadamia este o specie indigena care creste in Australia si are o vechime de peste 60.000 de ani. Se crede ca a inceput sa creasca mai intai in padurile tropicale din nordul NSW si acum exista mai mult de sase milioane de arbori de macadamia in Australia, multi dintre ei plantati pentru a satisface cererea ridicata de ulei de nuci de macadamia in produsele de ingrijire personala si cosmetice.
Beneficii ale uleiului de Macadamia
- In afara de uleiul de jojoba (care este de fapt considerat un ester ceros, spre deosebire de alte tipuri de ulei), acesta este cel mai apropiat de sebumul natural al pielii.
- Este ulei hipoalergenic si non-comedogen.
- Uleiul de Macadamia are in compozitie squalen si acid oleic care joaca un rol important in regenerarea celulara, facand acest ulei deosebit de util pentru pielea uscata sau crapata, dat fiind faptul ca se inmoaie si hidrateaza.
- Are de-asemenea in compozitie acid linoleic omega 6, care are un rol important in ceea ce priveste echilibrarea productiei de sebum in pielea grasa, si creeaza o bariera naturala de protectie.
- Coaja in care este adapostita si adaugata la ulei este bogata in vitamina E. naturala.
- Uleiurile extrase din macadamia contin omega 7 sau acid palmitoleic, care este benefic pentru vindecarea ranilor, ranilor, zgarieturilor si arsurilor.
- Contine fitosteroli care ajuta la mancarime si roseata.
- Este un ulei foarte emolient, dar usor si patrunzator, motiv datorita caruia este cu siguranta excelent pentru pielea uscata si matura, care are o productie redusa de sebum natural.
- Uleiul extras din macadamia are proprietati excelente de raspandire, lubrifiere si patrundere, care confera un efect neted gras, dupa efect.
- Acest ulei are, de asemenea, un usor efect de protectie solara.
Cand il consumati, acest ulei are echilibrul perfect al raportului omega 3: 6 (acizi grasi esentiali pe care corpul nostru nu ii produce). Omega-3 este un antiinflamator renumit si omega-6 este un pro-inflamator, facandu-l util pentru orice boala de natura inflamatorie, cum ar fi artrita si bolile cardiovasculare.
In afara de toate bunatatile pe care le ofera pielii, compozitia uleiului extras din macadamia este bogata in compusi fitochimici, cum ar fi tocoferoli, squalen si tocotrienoli, care protejeaza uleiul impotriva oxidarii. In timp ce o multime de uleiuri se rancezesc destul de repede, uleiul de macadamia este considerat stabil odata recoltat pentru o perioada de doi ani.