Psihoterapia – solutia optima pentru depasirea barierelor comportamentale

Fiecare om este unic in felul sau si gestioneaza particularizat relatiile interumane. Mai mult decat atat, relatia fiecaruia dintre noi cu sinele este extrem de importanta in modelarea unor perceptii fata de exterior si raportarea ulterioara anumite subiecte.

Datorita cresterii constante a stresului in viata noastra dar si a presiunii exterioare pe care o resimtim, putem incepe sa ne demotivam, sa devenim negativisti cu privire la propriul viitor. Daca si tu ai resimtit o astfel de dinamica in viata ta, cu siguranta psihoterapie adulti Cluj te va ajuta sa depasesti problemele cu care te confrunti, sa iti gestionezi mai eficient in viitor relatiile interumane.

Autocunoasterea este in acest context un element primordial inspre asumarea unei vieti fericite si implicit, drumul catre relationari armonioase. Din cauza permanentizarii unor stigmate sociale cu referire la mersul la psiholog, foarte multe persoane isi inhiba starile interioare sau nu constientizeaza importanta tratarii acestora intr-o maniera profesionala. Ramai alaturi de noi pentru a afla mai multe detalii despre psihoterapei si ajutorul de specialitate pe care un psiholog ti-l poate oferi.

Cum putem defini psihoterapia?

Psihoterapia este un termen des utilizat in studiile de specialitate pentru a putea descrie comunicarea dintre pacient si terapeut in timpul sedintelor programate. Principala tehnica utilizata pentru a realiza psihoterapie este cea a tehnicilor verbale dar si a testarii succesive a tendintelor de comportament, a gandirii. In cadrul sedintelor pacientul este cel care isi exteriorizeaza sentimentele, modul in care ar putea reactiona in diferite situatii sau descrie anumite evenimente din trecut care si-au lasat amprenta asupra propriei persoane.

Mediind comunicarea si solutiile pentru o viata mai armonioasa, psihologul orienteaza pacientul inspre identificarea unor comportamente deschise spre interactiune, inspre depasirea programatica a problemelor din trecut. Terapia se poate realiza atat in mod individual, cat si in cuplu sau in familie, totul in functie de nevoile identificate de catre specialist.

Rolul psihoterapiei in viata noastra

Desi exista multe stereotipii legate de psihoterapie si fata de oamenii care apeleaza la aceasta, activitatea in sine poate produce dupa cateva sedinte o imbunatatire vizibila a comportamentelor pacientului. Teoriile psihologice utilizate in timpul sedintelor alaturi de comunicare conducand spre o autoevaluare specifica din partea clientului si o repozitionare fata de problemele personale.

Este foarte important ca specialistul cu care o persoana colaboreaza sa prezinte empatia si deschiderea de care cu totii avem nevoie. In unele cazuri, complexitatea situatiilor in care pacientul se afla poate presupune sedinte succesive de cunoastere a pacientului si de recomandare a unor solutii.

Beneficii psihoterapiei

Imbunatatirea comunicarii si a asertivitatii fata de ceilalti, identificarea unor solutii practice la problemele care apar, adaptarea unor strategii pentru alegeri mai sanatoase dar si o viziune pozitiva asupra viitorului, toate acestea reprezinta doar cateva beneficii pe care psihoterapia le statueaza in randul clientilor. Identificarea si constientizarea problemelor pe care oamenii le au fac parte din primul pas inspre rezolvarea acestora.

A apela la ajutor din specialitate este cu siguranta cea mai optima solutie pe termen scurt, mediu si lung. Daca resimti in ultima perioada ca relatiile de familie se deterioreaza, preferi mai mult singuratatea iar distantarea iti face mai mult bine, apeleaza la un specialist pentru a gestiona situatia!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu