Cum să înființezi o fermă mică

Ești pregătit să-ți creezi mica fermă de la zero? Cu siguranță, ai plănuit-o în minte de ani de zile. Acum ai timpul, energia și, eventual, chiar și proprietatea pentru a transforma ambițiile de gospodărie în realitate. Cu toate acestea, opțiunile pot părea copleșitoare. Atunci, de unde să începi?

 

1.Este agricultura potrivită pentru mine?

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l întrebi. Câțiva factori de luat în considerare: Care sunt motivațiile tale pentru a te apuca de agricultură? Ce știi despre agricultură, inclusiv forța de muncă, metodele și grădinărit?

 

  1. Stabilește obiective

Ce obiective ai pentru mica ta fermă? Ce fel de fermă vrei să înființezi? Ar putea fi o fermă de hobby, în care gospodăria ta este o sursă secundară de venit, ceva ce îți place să faci în timpul liber și în weekend. Este posibil să intenționezi ca ferma ta să îți înlocuiască într-o zi sursa de venit existentă. Sau, poți construi o gospodărie care să îți producă toată hrana (și poate energie) de care ai nevoie tu și familia ta.

 

  1. Ia în considerare animalele și plantele

O fermă mică poate varia în mărime de la jumătate de acru cu câteva găini ouătoare și o mică grădină de legume până la patruzeci de acri cu vite, vaci de lapte, oi, capre, găini, porci și acri de culturi de câmp și legume. Terenul și resursele tale vor restricționa unele dintre opțiunile tale.

 

Ce animale îți plac? Ce fructe, legume și cereale dorești să cultivi? Creează o listă cu tot ceea ce îți imaginezi în ferma ta. Aceasta este ferma ta perfectă, visul tău pe care poți să o transpui în realitate.

 

  1. Evaluează-ți proprietatea și resursele

Aceasta este o activitate excelentă pentru a afla despre zona ta și despre locuitorii acesteia. Evaluarea proprietății îți va oferi cunoștințele de care ai nevoie pentru a depăși pasul doi și pentru a vă planifica primul sezon de agricultură.

 

  1. Planifică în detaliu

Aici aspirațiile tale devin realitate. Examinează lista de plante și animale pe care dorești să le cultivi. Citește despre fiecare specie pentru a determina cantitatea de spațiu și îngrijirea de care au nevoie. Verifică apoi resursele fermei tale. Ai deja suficientă zonă de pășunat pentru aceste cinci vaci sau va trebui să construiești mai multe? Ai mijloace financiare pentru a cumpăra garduri pentru capre? Dacă dorești să înființezi o companie agricolă, va trebui să creezi un plan de afaceri cuprinzător. Visarea și evaluarea ta recentă te pot ajuta să începi cu declarația ta de misiune, care este un punct excelent pentru a începe.

 

  1. Monitorizează și reevaluează

Planificarea unei ferme este un proces continuu. Pe măsură ce îți pui în aplicare strategia, este posibil să descoperi că are nevoie de modificări. În fiecare sezon, poți reveni la lista de la pasul doi și la schița de pe hârtie al pământului tău de la pasul trei. Ți s-au schimbat dorințele? Există alte elemente sau sarcini pe care acum realizezi că nu vrei să le îndeplinești?

În fiecare an, alege ce sarcini dorești să faci în primăvara, vara și toamna următoare. Vei fi pe drumul cel bun pentru a transforma ideea ta de mică fermă în realitate înainte să îți dai seama.

 

Pentru a achiziționa utilajele și instrumentele de care ai nevoie la ferma ta, precum un aparat de sudura Almaz MMA 250 , vizitează magazinul online Micul Fermier. Aici vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru ca ferma ta să fie completă și eficientă!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu