Tot ce trebuie sa stiti pentru a va face propria gradina organica acasa

Care sunt beneficiile pentru a face o gradina organica?

Sa incepem prin a defini ce este o gradina organica sau o gradina biologica. Dupa cum sugereaza si numele, o gradina organica este o forma de cultivare care se bazeaza pe fertilitatea solului si diversitatea speciilor. Printre altele, cauta sa obtina plante sanatoase care pot deveni alimente sanatoase.

Una dintre principalele caracteristici ale gradinii organice are legatura cu utilizarea tehnicilor naturale de cultivare pentru a obtine sol fertil, evitand utilizarea substantelor chimice, cum ar fi pesticidele sau ingrasamintele. Acestea din urma sunt principala cauza a poluarii apei, a emisiilor de gaze in atmosfera si a pierderii biodiversitatii.

Fara indoiala, aceasta practica va poate aduce beneficii in multe feluri. Daca inca mai aveti nevoie de mai multe motive pentru a incepe sa va faceti propria gradina, impartasim beneficii de a face o gradina organica acasa:

  1. Imbunatatiti-va dieta

Cu siguranta ati auzit expresia „suntem ceea ce mancam”. In acest sens, unul dintre principalele beneficii ale propriei gradini are legatura cu posibilitatea de a accesa alimente ecologice, adica fara substante chimice. Pe langa faptul ca sunt mai sanatoase, aceste alimente au un gust mai bun, astfel incat sa va puteti bucura si de mese mai bogate!

  1. Sunt bune pentru mediu

Asa cum am mentionat anterior, prin utilizarea tehnicilor de cultivare durabile, cum ar fi utilizarea ingrasamintelor organice sau naturale, gradina organica nu reprezinta niciun risc pentru mediu, ci dimpotriva.

Gradinile organice gestioneaza apa de ploaie, reduc inundatiile si creeaza sol durabil pentru a creste absorbtia. In plus, prin cresterea masei verzi urbane, acestea contribuie la echilibrarea temperaturii, cresterea oxigenului si atenuarea poluarii mediului.

  1. Practica ta aduce beneficii pentru sanatate

In plus fata de alimente, construirea propriei gradini organice la domiciliu va va ajuta sa combateti un stil de viata sedentar si stresul. De asemenea, practica lor va genera satisfactie personala si bunastare.

  1. Contribuie la economie

Stiati ca o mini-ferma de 1 m2 poate produce 216 plante de salata verde sau 200 de rosii pe an? Cu gradina ta ecologica vei avea posibilitatea de a avea propria mancare, ceea ce va atenua cu siguranta bugetul familiei.

  1. Imbunatatiti socializarea

Activitatea din gradina este o buna oportunitate pentru dezvoltarea si educarea tuturor membrilor familiei. Daca este facuta impreuna, aceasta practica poate incuraja, de asemenea, cooperarea si relatiile de familie.

Unde iti poti construi gradina organica?

Solarii create de tine

In primul rand, este necesar sa se clarifice faptul ca, pentru a construi o gradina organica la domiciliu, nu este necesar sa aveti suprafete foarte mari de teren sau o investitie mare. Cu un suport de metal si folie profesionala solarii , ai rezolvat tot.

 Tabele de cultivare

Mesele de crestere sunt structuri elevate care va vor permite sa cresteti fara a va arcui spatele si sa plantati multe culturi in acelasi spatiu, datorita suprafetei lor mari. Un container este ideal pentru persoanele in varsta sau persoanele cu dizabilitati motorii si pentru livezile stabilite pe terase si gradini.

Plantatoare si ghivece

Aceste tipuri sunt foarte flexibile in ceea ce priveste spatiul: pur si simplu prin cresterea numarului de ghivece puteti multiplica dimensiunea gradinii dvs.

Sfaturi pentru cresterea plantelor

Din momentul in care decideti sa  achizitionati plante si sa aveti propriul solar, incepeti sa va ganditi cu adevarat la el ca la un alt lucru viu. Pentru a face acest lucru putin mai usor, incercati sa va ganditi la el ca la un nou prieten sau la un animal de companie.

Un lucru pe care l-ati putea incerca ar fi sa-l salutati si sa-l intampinati in casa voastra. Plantele apreciaza atentia la fel ca orice alt lucru viu.

Al doilea lucru pe care l-ai putea face este sa incerci sa gandesti ca o planta. Imaginati-va pentru o clipa ca sunteti flori. Ce ai dori?

Vom intra in termenii stiintifici foarte avansati precum murdarie, apa si soare mai tarziu. Deocamdata suntem preocupati de lucruri si mai elementare, cum ar fi compania.

Mica planta ar putea fi cam singura sau speriata, dupa plimbarea destul de traumatica spre casa. Daca aveti alte plante, incercati sa plasati noul tip langa cele mai vechi pentru o companie. Aveti voie sa il atingeti si sa-i mangaiati frunzele, daca doriti.

Daca aceasta este prima dvs. planta, nu disperati! Vorbeste cu ea si asigur-o ca lucrurile vor fi in regula si ca se va bucura de noua casa odata ce se va stabili. Poate ca si-ar dori o bautura? A fost o zi lunga. Un pic de apa ar putea-o relaxa.

Majoritatea plantelor cumparate in magazin au etichete mici care va spun numele comune si latine si, de obicei, cateva sfaturi pentru cultivarea lor. Ia un moment si citeste eticheta.

Ii place soarele stralucitor toata ziua? Mutat-o in cel mai insorit loc pe care il poti gasi. Ii place umbra? Gasiti un loc umbros pentru ea.

Acest lucru este destul de simplu, dar multi oameni au impresia gresita ca orice vegetatie va creste oriunde.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu