Remedii naturale pentru sezonul alergiilor

Primavara isi intra incet in drepturi, iar asta inseamna inceperea sezonului alergiilor. Ce se intampla daca nu vrei sa iei medicamente fara reteta pentru alergii? Ei bine, exista unele remedii naturale pe care le poti folosi pentru a ameliora situatia.

Specialistii spun ca forta sezonului alergiilor depinde de cat de usoara a fost iarna anterioara. Iar daca vorbim despre alergii la factori din mediu, asa cum este polenul, se poate spune ca daca trecem printr-o iarna relativ usoara, va exista in aer mult polen de iarba si mult polen de la copaci, care va dauna persoanelor alergice.

Insa chiar si in aceste perioade de varf pentru alergii, exista remedii pe care le poti folosi pentru simptome precum stranut, nas infundat, iritatii ale ochilor si lacrimat.

Uleiul de seminte de chimen

Unul dintre cele mai bune remedii pentru alergiile din mediu este uleiul de seminte negre (ulei de seminte de chimen), obtinut din Nigella sativa. Administrat regulat in cantitati de 500-1000 mg acest ulei poate stopa alergiile in decurs de cateva saptamani.

Captalanul (Butterbur)

Captalanul, numit si Butterbur sau Petasites hybridus, este si el o planta antialergica, despre care studiile au aratat ca este la fel de efcienta pentru mancarimea ochilor ca un antihistaminic oral obisnuit.

Bromelaina

O enzima care se gaseste in papaya si in ananas, bromelaina este considerata de specialistii in medicina naturista extrem de eficienta in imbunatatirea respiratiei, reducand umflarea.

Probioticele

Un review din 2015 al nu mai putin de 23 de studii a aratat ca probioticele pot contribui la ameliorarea simptomelor de rinita alergica.

Mierea

Desi nu exista inca dovezi stiintifice care sa confirme aceasta teorie populara, se considera ca mierea produsa local este si ea eficienta pentru persoanele alergice. Potrivit teoriei, mierea produsa local va reduce in timp reactia alergica la polenul pe care albinele il colecteaza din zona pentru a face miere.

Spirulina

Un studiu din 2015 a indicat ca spirulina alimentara – o alga verde-albastruie – a demonstrat efecte impotriva rinitei alergice.

Urzicile

Specialistii in medicina naturista sugereaza urzicile ca antihistaminic natural, eficient in tratamentul importiva alergiilor.

Quercetina

Quercetina este compusul favorit al sustinatorilor vindecarii pe cale naturala, care sunt de parere ca stabilizeaza eliberarea de histamine si contribuie la controlul simptomelor alergiilor. Se gaseste in mod natural in broccoli, conopida, ceai verde si citrice.

Vitamina C

De asemenea, practicienii medicinei naturiste sugereaza ca 2000 de mg de vitamina C pe zi reduc nivelurile de histamine.

Uleiurile esentiale de menta, tamaie si eucalipt

Un studiu din 1998 a aratat ca tratamentul cu ulei esential de menta are suficiente efecte anti-inflamatorii care au redus simptomele astmului bronsic si rinitei alergice incat sa justifice trialuri clinice.
Pornind de la rezultatele unui studiu din 2016, uleiul de tamaie poate fi de ajutor in lupta cu rinita alergica.
De asemenea, sustinatorii medicinei naturiste spun ca uleiul de eucalipt este un agent antimicrobian, adaugandu-l intr-o multime de solutii pentru spalat in sezonul alergiilor.
Uleiurile esentiale pot fi difuzate in aer sau pot fi aplicate topic, in acets caz diluate.

Solutii mecanice

Pe langa remediile naturiste exista si unele solutii mecanice care te pot ajuta sa lupti cu alergiile de sezon si sa reduci simptomele acestora, indepartand polenul din aer.
Filtrele HEPA sau filtrele electrostatice sunt unele dintre aceste solutii, ele incarcand granulele de polen cu o sarcina si impiedicandu-le sa mai stea in aer si de acolo sa ajunga in caile respiratorii.
Aparatele de aer conditionat si dezumidificatoarele elimina umezeala din aer si pot limita astfel inmultirea igrasiei si mucegaiului care pot afecta negativ alergiile.

 Cand sa mergi la medic

Daca simptomele nu se amelioreaza sau, dimpotriva, daca simti ca se inrautatesc, mergi imediat la medic pentru un ajutor profesionist. Daca ai o alergie severa, in care nu mai poti respira, te umfli ca un balon, sau ai dureri in piept, trebuie sa mergi la medic sau sa iei medicamente care te pot ajuta sa previi aceasta situatie.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu