Cele mai bune tendinte in design web 2023

Unii spun ca tendintele in design web vin si pleaca: nu are rost sa le urmam. Este doar o pierdere de timp pretios, bani si resurse. Intr-o zi, tipografia mare si indrazneata are un impact considerabil, in timp ce in alta zi, fontul mic si elegant uimeste publicul.

Cu toate acestea, un site web bun care isi face treaba bine (prezinta compania, promoveaza produsul si genereaza conversie) ar trebui sa fie nu numai functional, ci si atragator din punct de vedere vizual. Trebuie sa indeplineasca standardele tehnice web, precum si asteptarile publicului tinta, care sunt in general centrate pe ceva proaspat si interesant. Pentru un design in trend, poti folosi program pentru creare site web gratis pretsite.ro.

Aici intra in joc tendintele de design web. Acestea va permit sa indepliniti asteptarile actuale ale publicului care sa faca site-ul web sa arate demn de atentie si timp.

In acest an, vom continua sa vedem cresterea instrumentelor de web design fara cod, cum ar fi Siter.io, care vor facilita crearea de site-uri web.

Privirea la zi are un impact masiv asupra laturii de marketing a proiectelor. Imbunatateste pozitia companiei pe piata si creeaza o baza solida pentru a profita la maximum de campanii. Construieste incredere si adauga credibilitate, care sunt cruciale pentru procesul decizional al clientului. De fapt, vine cu o lista lunga de beneficii vitale pentru ca afacerile sa supravietuiasca pe piata competitiva actuala, de la crearea unui factor wow pâna la furnizarea de functionalitati atât de necesare.

Sa luam in considerare cele mai mari tendinte de urmarit si implementat in designul site-urilor web in 2023 pentru a ramâne la curent cu lucrurile si a va asigura pozitia pe piata.

Cele mai bune tendinte in design web 2023

Este dificil sa faci predictii precise despre tendintele de top in design web pentru 2023, deoarece domeniul este in continua evolutie, iar noi tehnologii si abordari de design apar mereu. Cu toate acestea, iata câteva tendinte potentiale care pot modela directia designului web in anul viitor:

Site-uri web interactive

Vom incepe lista noastra cu una dintre cele mai mari tendinte din universul web designului – interactivitatea. Desigur, acesta nu este ceva nou sau neasteptat.

Starea moderna a tehnologiilor (inclusiv capabilitatile de suport pentru browser web) s-a imbunatatit drastic. Prin urmare, putem vedea cum aceasta tendinta evolueaza incet, dar sigur, in ceva grandios, dar semnificativ si devine un element integral al designului site-ului web, cum ar fi un meniu glisant sau compatibil cu dispozitivele mobile.

Crearea unei experiente interactive de utilizator in 2023 are un teren solid. Este ceea ce piata tinta asteapta de la tine. Potrivit specialistilor de marketing, continutul interactiv are de doua ori mai multe sanse de a implica un vizitator decât continutul static.

Este, de asemenea, ceea ce Google (motorul de cautare nr. 1 din lume) vrea sa faci. Pun pariu ca ati auzit deja despre Material Design, un limbaj de design dezvoltat de Google in urma cu opt ani. Unul dintre postulatele sale este crearea unei experiente de utilizator semnificative si intuitive. Functiile interactive precum barele de progres, instrumentele, efectele de trecere cu mouse-ul si de rulare va ajuta sa faceti acest lucru.

Este ceea ce aveti nevoie pentru a lupta impotriva concurentei si pentru a oferi marcii dumneavoastra o sansa solida de a supravietui. Experienta interactiva a utilizatorului face o declaratie puternica si produce o impresie puternica asupra publicului tinta. Multiplica gradul de constientizare a marcii si intensifica credibilitatea, construind o identitate de brand puternica.

Ce este designul adaptiv?

Designul web adaptiv utilizeaza mai multe aspecte de pagina pentru o singura pagina web si uneori imbunatatirea progresiva (PE). Modelul adaptiv este un aspect „mobil separat”, spre deosebire de JavaScript „in primul rand mobil” si imbunatatirea progresiva a designului web receptiv.  „Mobile separat” este acelasi concept cu „mobilul in primul rand”, cu exceptia aspectului de design al AWD trebuie sa aiba un aspect mobil de baza separat fata de aspectul unic al designului web responsive.

Browserele telefoanelor mobile de baza nu inteleg JavaScript sau interogarile media, asa ca o practica recomandata este de a crea un aspect mobil de baza si de a folosi imbunatatirea progresiva pentru telefoanele inteligente, mai degraba decat sa se bazeze pe o degradare gratioasa pentru a face un site complex, cu imagini grele.

Designul adaptiv este o abordare larga a designului web care se concentreaza pe adecvarea pentru o varietate de interfete, mai degraba decat sa se limiteze la formatul destinat unui afisaj desktop. Acest lucru este semnificativ mai ales in 2018, cand volumele de cautare pe smartphone-uri au depasit volumele de cautare pe desktop in 10 tari, chiar si cu cautarile pe tablete numarate in categoria desktop.

Au aparut noi tehnologii, aducand schimbari in fata designului web in ansamblu si dand o noua viata designului web grafic dinamic. Retineti ca, desi practicile web dinamice exista de mai bine de doua decenii, designul dinamic cu referire la aspectul grafic, in special pentru vizualizarea dispozitivelor mobile, este un concept mult mai recent.

De asemenea, este important, atunci cand se defineste diferenta dintre RWD (design web responsive) si AWD (design web adaptiv), ca noile tehnologii (cum ar fi CSS3 Media Queries, AJAX, HTML5, integrarea aproape universala JS etc.) s-au concentrat in jurul RWD. – NuAWD, care este de obicei mai eficient si mai eficient decat AWD.

AWD exista doar in design nou pentru a completa RWD, acolo unde tehnologiile RWD nu pot fi interpretate corect de browser (in cazul browserelor pentru dispozitive mobile „neinteligente” si smartphone-urilor invechite). Aceste schimbari recente (tranzitia de la desktop la mobil) fac din designul mobil fluid unul dintre cele mai importante concepte in dezvoltarea web grafica si au dus la o tranzitie puternica la RWD si departe de AWD.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu