Ce sunt solutiile de depozitare si cum se organizeaza depozitele?

Solutiile de depozitare cuprind diverse elemente pentru depozitarea si organizarea bunurilor sau echipamentelor unei companii. O solutie buna va ajuta la controlul fluxului de materiale si a informatiilor asociate, precum si va juca un rol cheie in optimizarea capacitatii de stocare. Acesta este motivul pentru care sistemele de stocare sunt privite ca unul dintre cele mai importante elemente ale intralogisticii.

Tipuri de solutii de depozitare

Solutiile de depozitare cuprind diverse elemente pentru depozitarea si organizarea bunurilor sau echipamentelor unei companii. O solutie buna va ajuta la controlul fluxului de materiale si a informatiilor asociate, precum si va juca un rol cheie in optimizarea capacitatii de stocare. Acesta este motivul pentru care sistemele de stocare sunt privite ca unul dintre cele mai importante elemente ale intralogisticii. Pe storeexpert.ro poti gasi mai multe astfel de solutii pentru depozitare.

O gama de optiuni pentru o gama larga de aplicatii

O solutie de depozitare eficienta si bine gandita va duce la reducerea distantelor de transport si de mers pe jos, precum si la timpi mai rapidi de acces la produse. Alte avantaje includ performanta ridicata de manipulare, agilitatea de a raspunde la schimbari si marfurile livrate in conditii optime.

Un sistem de depozitare va acoperi procesul intralogistic – de la identificarea, examinarea si depozitarea articolelor pana la expediere. Elementele vitale vor include sistemul de control, personalul din depozit, managementul depozitului si tehnologia depozitului si a transportoarelor. Daca este necesar un sistem de stocare static sau dinamic, va depinde de diferitele cerinte ale aplicatiei.

De la piese mici la tavi pentru transportoare

Pentru a maximiza utilizarea spatiului, companiile trec de obicei de la depozitarea produselor pe podea la depozitarea lor pe rafturi. Pentru a facilita acest lucru, exista multe tipuri diferite de sisteme de rafturi si rafturi, cu optiuni pentru diferite tipuri de marfuri. Cel mai potrivit sistem va depinde in principal de dimensiunea si greutatea articolelor si de modul in care utilizatorii trebuie sa incarce, sa depoziteze si sa aleaga articolele.

Piesele usoare sau mici, cum ar fi componentele sau elementele de fixare, pot fi depozitate in containere pentru piese mici, care se aseaza bine pe blaturi, carucioare sau rafturi.

Rafturile pentru paleti – fie statice, fie cu paturi rulante, sunt necesare pentru depozitarea marfurilor stivuite pe paleti, ghisee sau cutii de paleti. Paletii sunt asezati pe grinzi cu ajutorul unui stivuitor.

Sistemele de rafturi, cunoscute adesea sub denumirea de rafturi fara suruburi, sunt potrivite in mod ideal pentru utilizarea marfurilor de volum mic pana la mediu, cum ar fi cutii de carton, dosare sau containere. Foarte des, adaugarea de separatoare creeaza mai multe locatii intr-un sistem si maximizeaza utilizarea realizata de la rafturi.

Exista, de asemenea, solutii mai specializate precum rafturi pentru anvelope, rafturi cu deschidere larga si rafturi cantilever pentru depozitarea marfurilor lungi precum tuburi, placi sau tije.

Tavile, utilizate pe transportoare pentru a actiona ca suporturi de incarcare, pot fi incarcate cu multe piese diferite, dimensiuni de containere si unitati de ambalare. Acest sistem ofera un grad de flexibilitate in depozit care nu trebuie subestimat si poate permite transportoarelor sa transporte chiar si cele mai mici articole.

Scopul unei solutii de depozitare este de a optimiza fluxul de materiale si de a echilibra fluctuatiile dintre cerere si oferta, asigurandu-se ca stocul este amplasat acolo unde trebuie. Exista o multitudine de sisteme de depozitare pentru a sprijini diferitele zone ale functiilor unei companii.

Liniile de asamblare sau de productie au nevoie si de depozite de stoc pentru a asigura aprovizionarea eficienta si fara probleme a pieselor pentru productie. Stocarea tampon este adesea necesara pentru diferite statii de asamblare sau productie.

Depozitele de piese de schimb permit livrarea rapida si precisa a pieselor de schimb, in ​​timp ce depozitele de distributie reprezinta interfata dintre o companie si client.

Stocare statica versus dinamica

In depozitul static, marfurile sunt depozitate si preluate manual. Functii dinamice de stocare in depozit cu utilizarea integrata a automatizarii.

Daca se utilizeaza tehnici de depozitare statica, materialul este indepartat fara ajutoare automate. Paletul sau unitatea de depozitare vor ramane in locatiile sale in timpul ridicarii. Aceasta metoda de alegere este cunoscuta sub numele de principiul persoana-marfuri.

Sistemele de stocare statica sunt implementate si utilizate mai des in toate industriile, deoarece ofera o mare flexibilitate si scalabilitate.

Sistemele dinamice de depozitare deplaseaza unitatea in timpul depozitarii si preluarii, aducand astfel articolele direct la selectorul de comenzi, de exemplu, cu ajutorul tehnologiei de transport automat. Prin urmare, metoda de picking folosita adesea in depozitele dinamice este alegerea marfurilor la persoana. Depozitul dinamic, automatizat, scurteaza procesul de lucru si economiseste spatiu si energie. Sistemele dinamice se bazeaza pe tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, precum si pe modele robuste si durabile.

Astazi, sistemele de depozitare functionale si inteligente cu tehnologie de stocare perfect coordonata sunt o conditie indispensabila pentru succesul si rentabilitatea companiilor din retail, productie sau logistica generala. Ne adaptam solutiile de depozitare la dorintele si nevoile clientilor nostri. Gama noastra de servicii ca furnizor in domeniul sistemelor si tehnicilor de stocare include consultanta si dezvoltare de concept, proiectare si fabricare profesionala, precum si asamblare si punere in functiune profesionala. Eforturile noastre au ca rezultat sisteme de stocare eficiente si performante pentru companii din toate industriile.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu