A invata sa dansezi orice stil nu este numai bun pentru corpul nostru, ci si pentru creier. Asa cum o citesti. Miscarile necesare coregrafiei permit implicarea muschilor generali, inclusiv cei ai lobului frontal. Dar atentie ca acelasi lucru se intampla atunci cand ni se da sa dansam in fata oglinzii sau cand suntem singuri acasa si la radio transmit acea tema care ne place atat de mult.
In creierul nostru exista multe evenimente care apar in timp ce suntem bailando. De exemplu, sunt evaluate semnalele de localizare in spatiu, ce muschi sa se intinda si care sa se contracte sunt hotarati, echilibrul este mentinut, miscarile sunt perfectionate etc.
Nu exista nici o indoiala ca dansul este bun pentru sanatate, cu siguranta stiati asta sau ati citit-o inainte. Dar sa dovedit ca leganarea atunci cand ascultati un anumit tip de muzica este terapia perfecta pentru a scapa de depresie, tristete si stres. Dar, in plus, serveste la imbunatatirea capacitatii pulmonare si cardiace, pierde in greutate si elimina rusinea.
Oamenii de stiinta de la New York School of Medicine spun ca dansul este cea mai eficienta activitate in prevenirea imbatranirii creierului. Este inclus in grupul de sarcini pe care nu ne putem opri sa le facem, cum ar fi rezolvarea puzzle-urilor de cuvinte incrucisate, a face sudokU sau a citi.
Daca nu exersezi inca nimic din toate acestea, nu mai intarzia, deoarece medicii spun ca cu cat o faci mai repede, cu atat mai mult iti vei stimula ambele emisfere cerebrale si iti vei pastra luciditatea.
Gerontologia de ani de zile a incercat sa identifice care sunt actiunile care permit oamenilor sa nu sufere de probleme de batranete. Printre concluziile la care au ajuns se numara si faptul de a dansa asiduu, fie profesional, fie acasa.
Dansul cere creativitate pentru a efectua fiecare pas, producand restructurari in structurile neuronale. Apoi, se recomanda sa dansati 20 de minute pe zi in fiecare dimineata pentru a va umple de energie si a face fata zilei cu un zambet larg, lasand la o parte problemele.
Miscarile care se fac atunci cand dansam ne ajuta sa ne eliberam de contracturile musculare si sa nu mai avem postura verticala. In plus, oxigeneaza sangele, facem exercitii fizice si ne distram. Ca si cum toate acestea nu ar fi suficiente, dansul imbunatateste flexibilitatea si previne durerea la nivelul extremitatilor, precum si scade nivelul colesterolului si intareste activitatile pulmonare si cardiace.
Stilul de muzica are o multime de a face cu SANATATEA
In plus fata de beneficiile detaliate ale dansului, se stie, de asemenea, ca fiecare subgen al muzicii are o relatie diferita in creierul celor care o asculta.
Hard Rock ne permite sa eliminam angoasa si durerea, sa uitam de probleme, sa imbunatatim spiritele, sa reducem stresul si sa „mergem mai departe”.
https://www.dancevision.ro/ este locul in care poti invata cu succes sa dansezi.
Muzica clasica ii face pe oameni mai calmi si mai concentrati (o terapie foarte interesanta este ca femeile insarcinate sa asculte Mozart sau Vivaldi pentru a-si face copilul mai calm la nastere). De asemenea, incurajeaza obiceiurile de invatare, ne face mai inteligenti si mai rezonabili.
Cum a evoluat dansul
Influenta baletului: O mare parte a dansului creat de coregrafi si compozitori si interpretat astazi ca divertisment profesional isi are radacinile in balet, care, la randul sau, dateaza din Renastere. Dansul de balet a devenit o arta in secolul al XVIII-lea, cand companiile de balet au aparut in intreaga lume, spunand povesti intregi prin miscarile emotionale ale balerinilor.
Pe masura ce pantofii si costumele s-au schimbat, dansatorii au castigat o mai mare libertate de expresie, dar unii dansatori de balet au considerat ca regulile (si pantofii cu varfuri ) ale baletului clasic sunt restrictive. In secolul al XX-lea, dansatori si coregrafi moderni precum George Balanchine si Martha Graham au inceput sa deconstruiasca baletul pentru a crea noi forme de dans de performanta.
Oamenilor inca le place sa urmareasca balet si stiluri de dans modern in spectacol pe scena, cu companiile de dans contemporan care depasesc limitele pentru exprimare. In plus, dansul de teatru, inclusiv dansul tip tap, atrage oamenii pe scenele din New York, in timp ce coregrafia elaborata este un semn distinctiv al productiilor populare Bollywood din India.
In afara scenei, oamenii obisnuiti participa la o varietate mult mai mare de stiluri de dans in propria lor viata. Dansul de sala are o istorie bogata care dateaza din Renastere, iar multe dansuri in stil de sala sunt inca populare si astazi.
Dansurile gratioase, cum ar fi valsul si foxtrotul, aduc eleganta sarbatorilor, in timp ce dansurile de sala mai pline de viata includ Charlestonul, dansul swing, polka, quickstep-ul si diverse dansuri country western. Dansurile latino, inclusiv salsa si tango, cha-cha, samba si rumba, implica ritmuri complexe si miscari fluide.