Beneficiile apei alcaline si cum poti sa o obtii?

Spread the love

Apa alcalina este o apa cu un pH mai ridicat, mult mai mare decat cel al apei potabile normale. Apa alcalina se regaseste uneori in natura, insa in zilele noastre ea este obtinuta cu ajutorul unui aparat pentru alcalinizarea apei. Cei care sustin consumul acestui tip de apa o recomanda pentru prevenirea anumitor boli precum cancerul sau chiar pentru a incetini procesul de imbatranire.

Ce este apa alcalina si cat este de buna?

Apa normala de baut are un pH cu valoarea 7, acesta fiind neutru. Apa alcalina ionizata este acea apa a carei valoare se ridica la valoarea de 8 sau 9, ceea ce o recomanda ca fiind foarte buna pentru sanatate.

Cercetatorii au stabilit ca atunci cand bei apa alcalina ce are un pH de 8.8 , se dezactiveaza pepsina, care este motivul aparitiei refluxului acid.

Printre alte aspecte asupra carora apa alcalina aduce beneficii se numara hipertensiunea, diabetul sau fluxul sanguin.

Apa alcalina are un continut crescut de calciu, magneziu, sodiu si potasiu, toate dintre acestea aducand anumite beneficii organismului uman.

Care sunt beneficiile apei alcaline?

Apa produsa cu un aparat apa alcalina este mult mai alcalina decat apa obisnuita sau cea de la robinet, de aceea este foarte eficienta in eliminarea excesului de aciditate din organism.

Atunci cand apa alcalina este folosita pentru uz extern, aceasta aduce beneficii pielii, de aceea exista anumite centre wellness unde exista bazine de into cu apa alcalina.

In urma anumitor studii, s-a constatat ca apa alcalina poate reduce nivelul crescut al glucozei din sange si poate trata colesterolul.

Atunci cand nivelul de aciditate din corp este foarte crescut, oasele se pot slabi si devine mult mai posibila aparitia fracturilor, astfel ca, prin consumul de apa alcalina, aceste lucruri pot fi prevenite.

Au fost realizate anumite studii, in urma carora alcalinitatea este foarte importanta pentru sanatatea oaselor.

Apa alcalina, consumata responsabil, poate aduce beneficii tensiunii arteriale, datorita reglarii presiunii sanguine.

Un alt beneficiu recunoscut al consumului de apa alcalina este scaderea in greutate, cea mai mare scadere fiind inregistrata la cei care au consumat apa cu pH-ul cel mai mare.

Apa alcalina este recomandata pentru a fi consumata datorita faptului ca are rezultate in tratarea cancerului, mai exact chimioterapia si medicamentele devin mult mai eficiente.

Un alt beneficiu al apei alcaline este sesizat in timpul perioadei de graviditate , dar si dupa, caci aceasta dieta alcalina pare sa usureze nasterea si sa creasca lactatia.

Acestea nu sunt singurele beneficii pe care le aduce organismului uman apa alcalina, insa cel mai probabil sunt cele mai importante.

Exista efecte adverse ale apei alcaline?

De cele mai multe ori, la inceputul consumului de apa alcalina, apar anumite efecte secundare precum durerile de cap sau oboseala. Toate acestea apar ca urmare a scaderii aciditatii din corp si din stomac, in acest mod fiind distruse bacteriile si expulzati toti patogenii nedoriti,

O data cu trecerea timpului, consumul de apa alcalina devine o obisnuinta si efectele secundare incep sa nu isi mai faca simtita prezenta.

Este important insa sa se tina cont si de consumul unei cantitati prea mari de apa alcalina, care duce la alcaloza metabolica, aceasta avand anumite simptome precum greata, tremuraturi, sau varsaturi.

Daca vreti sa aflati mai multe despre apa alcalina va recomandam sa cititi acest articol: Top 5 beneficii apa alcalina ionizata

Post Comment